≫ 

Ubitačni Matić i velemajstor Natho overili drugo mesto: Humska videla najbolji Partizan ovog proleća

Crno-beli ubedljivo porazili Brđane na oproštaju od svoje publike za ovu sezonu - 4:1 (3:0)

  • 46
Partizan - Čukarički Radost igrača Partizana; Foto: MN press

Partizan se posle korona virusa vratio u jesenji igrački “mod”, a kada je tako ni kvalitetne ekipe poput Čukaričkog ne mogu ništa izabranicima Sava Miloševića. Crno-beli su dočekali goste sa Banovog brda u post festumu prolaska u finale Kupa Srbije i razbili ih igrački poput večitog rivala, ali rezultatski daleko ubedljivije - 4:1, uz “more” sjajnih poteza, u kojima je publika u Humskoj uživala.

Samopouzdanje fudbalera Partizana je posle pobede u večitom derbiju očito bilo toliko veliko da je Milošević mogao sebi da dozvoli taj luksuz da u meču koji definitivno overava dugu poziciju na tabeli odmara najboljeg defanzivca Strahinju Pavlovića i napast odbrana rivala Umara Sadika.

Samo desetak početnih minuta je trebalo delimično kombinovanom sastavu da se adaptira na hrabri Čukarički, koji je pokušao da izađe visoko u polje crno-belih i možda faktorom iznenađenja otvori meč u svoju korist, ali plan je izgleda bio oročen samo na početak utakmice.

Poput velikih evropskih ekipa, Miloševićevi izabranici su prvi ozbiljniji propust u odbrani gostiju surovo kaznili i praktično usmerili meč u pravcu koji su želeli.

U tom 17. minutu, golman Nemanja Stevanović je bio začetnik akcije Partizana, pošto je dugim pasom na desno krilo praktično “izlolovao” Takumu Asana sa Miladinom Stevanovićem. Japanac je gurnulo loptu u for gotovo 35 metara, a potom u stilu Gereta Bejla “pregazio” defanzivca Čukaričkog i vratio savršenu loptu sa Bojana Matića, koji je spoljnim delom kopačke, sa igračem na leđima, pogodio dalji ugao - 1:0.

Od tog trenutka crno-beli su prebacili u brzinu više, pomerili goste ka njihovom golu i počeli jednostavnom igrom sa jednim ili dva dodira da kontrolišu i prostor i loptu, tako da Čukarikom nije ostalo ništa drugo nego da vreba kontranapad ne bi li eventualno ugrozili Nemanju Stevanovića.

Ipak, transformacija i defanzivnih u ofanzivne zadatke sa tri ili četiri igrača bila je lak zalogaj za agresivne veziste i defanzivce crno-belih, koji, odličnog udarca Tedića, nisu imali previše posla.

U smiraju prvog dela domaćin je praktično nokautirao goste i lišio utakmicu svake rezultatske neizvesnosti. Prvo je u 39. minutu Bibras Natho majstorski izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, gde je srušen Filip Stevanović. Izraelac je sa puno osećaja pogodio dalji ugao golmana Đorđa Petrovića, koji je ostao ukopan - 2:0.

Neposredno pre poslednjeg zvižduka arbitra, crno-beli su izveli korner, skočio je Nemanja Miletić, čiji udarac je izblokiran, a lopta se potom odbila do Aleksandra Šćekića, koji je pogledao, potom i uputio centaršut prema Urošu Vitasu. Snažni štoper je izdržao duel i postigao prvenac u dresu crno-belih - 3:0.

Odlučio je Milošević da u nastavku, umesto Bibrasa Natha, priliku pruži Sejdubi Sumi, koji polako hvarta ritam i to je donekle uticalo da se težište igre prenese na polovinu crno-belih. Čukarički je u uvodnim minutama pokušavao da se vrati, kombinovao, tražio prostor, imao i čak solidan pokušaj preko Milutina Vidosavljavića. A, onda, baš kao u prvom delu, prvi prelazak Partizana na polovinu rivala i - mat!

Jedan od defanzivaca gostiju je podleteo pod loptu posle dubinskog pasa sa polovine Partizana, Bojan Matić pokupio loptu, poneo je 30 metara, a zatim uputio povratni pas prema Sumi koji je ostao sam na desetak metara - 4:0.

Pretilo je da ode u katastrofu po Čukarički, ali je uteha stigla ubrzo. Igrao se 57. minut kada je Mićin sjajno centrirao, a Slobodan Tedić još lepše glavom pogodio suprotan ugao Stevanovićevog gola za 4:1.

Nije to poremetilo crno-bele, nastavili su da igraju svoju igru, s tim da se Suma posle postignutog gola maksimalno uključio u meč i počeo da pravi dar-mar odbrani “brđana”.

U prvom pokušaju je izbacio nekoliko čuvara, ali se “zaigrao” poželevši da predribla i golmana, pa je izblokiran u poslednji čas, a u narednom napadu se struštio od polovine terena i upostio Matića, čiji šut je odbranio Petrović.

Ubrzo je Milošević počao da pruža priliku u rezervistima, te su se na terenu našli Smiljanić, Ivanović i mladi Nikola Štulić, kome je to bio debitantski meč za Partizan, kasnije i Lazar Pavlović. Ritam utakmice ipak nije opao, štaviše, crno-beli su nastavili da napadaju, imali prilike preko Ivanovića, Sume i Lazara Pavlovića, ali je rezultat ostao nepromenjen.

(Z. Ivković)

PARTIZAN - ČUKARIČKI 4:1

(Matić 17, Natho 39, Vitas 45, Suma 54 - Tedić 57)

Stadion Partizana. Gledalaca: 1.300. Sudija: Miloš Milanović.  Žuti kartoni: Asano, Ostojić (Partizan), M. Stevanović (Čukarički).

PARTIZAN: N. Stevanović, Natho (od 46. Suma), Asano (od 58. Ivanović), Vitas, Zdjelar (od 80. L. Pavlović), Šćekić, Ostojić (od 69. Smiljanić), Urošević, Miletić, F. Stevanović, Matić (od 69. Štulić).

ČUKARIČKI: Petrović, M. Stevanović, Tedić (od 84. Ortiz), Vidosavljević, Endijae (od 46. Zorić), Mićin (od 72. Savić), Ćirković, Veličković, Šapić, Kovač, Birmančević (od 78. Ergelaš).

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sampionska titula

    14. jun 2020 | 20:13

    daleko si daleko si neko te drugi ima

  • Rola 54

    14. jun 2020 | 20:03

    Garagani gledaj te i uživaj te ovo nije vaša nameštaljka ili sklanjalica ovo je pošteno pa ko bolji nek pobedi. Žao mi je vas i onog reportera što prenosio utakmicu Zvezdane i predvide poraz Partizana pa čak daće Partizan biti treći. Šta reći vi ganci ajd što ne znate nego niste intelegentni pa ne možete ni da učite.

  • fudbalski ne strucnjak

    14. jun 2020 | 20:14

    da ja kojim slucajem recimo navijam za partizan bila bi mi cast da kazem da smo komsije evropskog i svetskog sampiona i velikana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA