TSC drma Superligom: Dve godine bez poraza kod kuće, dvojica napadača najbolji strelci elite!

U prvoj sezoni u eliti klub iz Bačke Topole izborio Evropu, pobedio Zvezdu, neporažen u duelima sa Partizanom, neporažen je na svom terenu, u svojim redovima ima dvojicu najboljih golgetera lige

  • 2

Bačka Topola ima fudbalsku mašinu za ponos, TSC je lansiran i nema nameru da stane.

Ekipa Zoltana Saboa je već u prvoj sezoni među najboljim superligaškim klubovima napravila rezultat za svako poštovanje, plasirala se u Evropu, stala uz rame najboljima, pobedila Zvezdu, odigrala dva puta nerešeno sa Partizanom...

I nije moglo bolje na kraju. Najuspešniju sezonu u istoriji kluba klub je krunisao najzvučnijom pobedom, protiv šampiona, u Senti je "pala" grogirana Zvezda rezultatom 2:1, za euforiju u taboru najprijatnijeg iznenađenja sezone, za tačku na sezonu, mada je ostalo još jedno kolo do kraja.

Takođe, TSC je uspeo da učini ono što i Zvezda - odbranio je svoj teren, neosvojivu tvrđavu u Senti gde nije poražen dve godine, uključujući i prvoligašku konkurenciju.

Ponos otud izbija iz svake reči trenera Saboa.

- Ostali smo neproaženi u Senti, zaista fantastičan osećaj, pogotovo kad se pobedi prvak Srbije Zvezda - rekao je Sabo osmah nakon istorijske pobede koaj je njegov tim lansirala na treće mesto, iza "večitih".

- Ponosan na momke i stručni štab za ovo što rade ove sezone. Nemam reči, nastavljamo ovako. Nadamo se da će ovaj teren biti taličan i za evropske kvalifikacije.

Povrh svega, o kvalitetu ekipe možda najbolje svedoči sledeći podatak: kolo pre kraja, dva najbolja strelca Superlige, sa po 16 golova, dolaze iz redova kluba iz Bačke Topole, to su Vladimir Silađi i Nenad Lukić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 937

    14. jun 2020 | 19:41

    Bravo! Treba nam jos takvih ekipa da bi se poboljsao kvalitet u ligi...

  • Рус

    14. jun 2020 | 19:24

    Hajde sledeća vest da bude kako Borjan priča da je to još jedna škola itd. itd.! Izbušili su ga kao goblen....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA