≫ 

Sjajne scene iz Novog Pazara: Nekoliko hiljada gledalaca ispratilo legendu srpskih terena u penziju

Šteta je samo što njegov gol nije pomogao Plavima da trijumfuju protiv Radničkog iz Kragujevca

  • 2

OFK Bačka je kolo pre kraja u Prvoj ligi Srbije napravila važan korak ka povratku u Superligu, trijumfom u gostima nad Zemunom od 2:0, ali je ovu nedelju definitivno obeležio odlazak u penziju legende superligaških terena Envera Alivodića.

Iskusni krilni napadač (35) odigrao je danas poslednje minute u dresu Novog Pazara, a pred oko 3.000 gledalaca na Gradskom stadionu kraj Jošanice oprostio se na isti onaj način na koji je to najčešće radio tokom karijere, golom. Istina sa bele tačke, ali je njegov precizan udarac u 47. minutu izazvao oduševljenje domaće publike.

- Ostaje žal za pobedom, ali gol za matični klub u poslednjoj utakmici u karijeri je velika stvar za mene. Hvala ljudima iz kluba i navijačima na podršci i danas i tokom prethodnih 19 godina. Ovo je izuzetno emotivan trenutak za mene - rekao je za lokalni Indeksonline Alivodić, koji je burno pozdravljen od publike prilikom izlaska sa terena u finišu meča.

Radi se o jednom od retkih fudbalera u Srbiji koji je osvojio trofej, a da nije oblačio dres večitih beogradskih rivala, pa će Alivodić imati po čemu da pamti karijeru koja je trajala gotovo 20 godina.

Šteta je samo što njegov gol nije pomogao Pazarcima da trijumfuju protiv Radničkog iz Kragujevca pošto je Nemanja Zdravković postavio konačnih 1:1 u 64. minutu.

Od ostalih mečeva izdvajamo i trijumf Radničkog iz Pirota nad Dinamom iz Vranja od 1:0, dok su Trajal i Žarkovo igrali bez golova u Kruševcu.

Do kraja sezone u Prvoj ligi Srbije je ostalo još jedno kolo, a plasman u Superligu obezbediće četiri prvoplasirane ekipe.

Prva liga Srbije, 29. kolo

Subota

Budućnost Dobanovci - Sinđelić 2:0 (0:0)

(Aničić 81, 90)

Grafičar - Metalac 2:1 (2:0)

(Fićović 20, Pobulić 27 - Čumić 80/

Kabel - Smederevo 0:1 (0:1)

(Bajić 37)

Nedelja

Novi Pazar - Radnički KG 1:1 (0:0)

/Alivodić 47. penal - Zdravković 64/

Radnički Pirot - Dinamo Vranje 1:0 (1:0)

/Spasić 8/

Trajal - Žarkovo 0:0

Zemun - OFK Bačka 0:2 (0:1)

/Đorđević 15. penal, Žakula 74/

Ponedeljak

Kolubara - Zlatibor 17.30

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Video: Bačka uzvratila Zvezdi i smanjila prednost

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spawn

    14. jun 2020 | 22:49

    Veliki pozdrav za Alivodica. Sjajan covek i pravi sportista. Puno srece i nadam se da ce ostati u fudbalu, barem kao trener.

  • Loki

    15. jun 2020 | 00:52

    Ajmo Kolubara !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA