≫ 

Bajatović: Za dve i po godine u Vojvodinu ušlo 14 miliona evra, novi stadion će koštati 25 miliona

Generalni direktor Novosađana najavljuje velike stvari u mesecima koji slede

  • 5
Proslava 30 godina postojanja SPS

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Generalni dirketor FK Vojvodina i kompanije Srbijagas Dušan Bajatović poručio je da je plasman u finale Kupa Srbije samo početak i da će ovaj klub nastaviti da raste u mesecima koji slede.

Iako nije sportski radnik, kako sam ističe, drago mu je što je prihvatio ovo zaduženje i kod njega se primio fubalski pelcer, koji se lagano manifestuje i kao određeni vid zavisnosti.

- Suština je u tome da je Vojvodina do pre dve i po godine bila i opljačkan i devastiran klub - rekao je Bajatović za novosadski Dnevnik.

- Tereni su bili upropašteni, kako na stadionu "Karađorđe”, tako i Fudbalskom centru “Vujadin Boškov” i praktično u klubu nije bilo ničega. Tada sam dobio zadatak od države i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pa smo gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ja napravili dogovor i pred sebe postavili nekoliko ciljeva na putu ka oporavku Vojvodine.

- Prvi je bio vezan za finansijsku konsolidaciju, a nakon prve revizije poslovanja, dobili smo informaciju da je dug Vojvodine oko tri miliona evra. Međutim, “Dilojt Tuš“ je našao da dug iznosi zapravo 8,7 miliona evra i to nije bio kraj, jer velika količina dokumentacije jednostavno falila, kako o transferima, obavezama, tako i o sudskim postupcima za koje nismo ni znali - rekao je Bajatović.

On kaže da je u protekle dve i po godine u Vojvodinu uloženo preko 14 miliona evra.

- Uradili su to prijatelji kluba, “Srbijagas” kao generalni sponzor, a nešto je ostvareno i od transfera igrača. Ostale su još dve-tri sitnije stavke, a velika dugovanja po sudskim presudama i prema državi, rešena su i više ne postoje - otkrio je Bajatović.

Generalni direktor Vojvodine kaže da je počeo projekat izgradnje novog stadiona "Karađorđe" kapaciteta 16.800 mesta.

- Njegova izgradnja planira se po najsavremenijim evropskim principima, a projekat će Srbijagas da pokloni Gradu Novom Sadu, pošto je on zapravo vlasnik stadiona. S druge strane, Grad se obavezao da će da reši sve urbanističke obaveze koje postoje, tako da smo veoma blizu tome da počnemo i s konkretnim radovima. Večiti sam optimista i nadam se da ćemo već na jesen, ako bog da, početi da realizujemo taj posao koji je vredan oko 25 miliona evra - zaključio je Bajatović.

Video: Emotivni Lalatović posle plasmana u finale: Da je neko drugi na mom mestu, više bi ga poštovali...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    14. jun 2020 | 22:41

    Pa i njegova mesecna primanja za dve godine su trecina te sume. Dali on zna da Srbija leci decu sms porukama a on prica o stadionima ?

  • au

    14. jun 2020 | 23:28

    Koja dva radna mesta ima ovaj bahatović???

  • anonimus

    14. jun 2020 | 23:39

    precednik je najavio nove stadione sirom drzave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA