≫ 

Sudijski ekspert: Četvrti element je ključan zašto Stojković nije dobio crveni karton u derbiju

Radojčić potanko objasnio spornu situaciju u polufinalu Kupa i pohvalio je suđenje Novaka Simovića, Dalibora Đurđevića i Milovana Ristića

  • 81

Iako je večiti derbi u polufinalu Kupa Srbije odigran još u sredu, sudijski ekspert FSS Igor Radojčić tek u ponedeljak je analizirao meč između Partizana i Crvene zvezde (1:0)!

Radojčić je bio gost na TV Arena Sport, u emisji "Pregled kola" koja se tradicionalno prikazuje ponedeljkom, a prekršaj Vladimira Stojkovića nad Aleksom Vukanovićem van kaznenog prostora svakako je bila "centralna tema" analize.

Pre svega zbog činjenice da je zvezdaška javnost ubeđena da je kapiten Partizana trebalo da dobije crveni karton u finišu prvog poluvremena.

- U ovim situacijama su bitna četiti elementa za dodelu kartona: distanca od gola, raspored igrača odbrane, pravac kretanja i najbitniji element - kontrola lopte. Igrač Zvezde ovde gubi kontrolu i zato je ovde ispravno pokazan žuti karton. Da je lopta kojim slučajem otišla samo metar od igrača, onda bi bio crveni karton za Stojkovića. To je ključni element zašto nije crveni karton - rekao je Radojčić.

Analizirao je Radojčić i ofsajd koji je dosuđen Ričmonu Boaćiju u 2. minutu, kao i sukob Marka Gobeljića i Saše Zdjelara na sredini terena u 38. minutu.

- Deluje da je bila linija, ali to je odluka za VAR! Što se tiče situacije kod Gobeljića i Zdjelara, bila je to malo nerezonska reakcija igrača Zvezde. Želi da spreči ubacivanje auta. Nakon toga dolazi do gužve i ono što je preporuka UEFA jeste da minimum po jedan igrač sa obe strane dobiju žuti karton. Nije bilo stvari za crveni karton. U prvom trenutku nije bilo nimalo naivno, dosta igrača je bilo isključeno, ali je Simović doneo dobru odluku.

O samom suđenju Novaka Simovića, Radojčić je rekao:

- Sudio je jako dobro i pokazao je nešto što do sada nismo imali priliku da vidimo, a to je da može da se primene dispciplinske mere od samog početka. Često smo viđali da sudije kalkluišu, pa od 20. ili 30. minuta kreću sa merama. Simović je izrastao u ozbiljnog sudiju.

Radojičić je za kraj rekao i da je Nemanja Milunović zaslužio žuti karton posle sudara sa Stojkovićem u kaznenom prostoru Partizana, jer je kasnio u duelu. Podsetimo, Stojković posle toga nije mogao da nastavi meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • u rupeeeeeeeeee

    16. jun 2020 | 08:17

    Ne razumjem zasto se sad pokusava osporiti velika pobjedapartizana protiv projekta koji se kiti laznim titulama..cim sudije rade posteno nastaje kmeka po novinama kako je toboze ostecena miljenica kako je tole iz mraka pokrenuo mehanizam ..svasta se pricinja kmekavcima koji se cak i ne stide laznih titula...cemu kmeka..cestitajte najboljem klubu i trk u rupu....

  • Nesa CZ

    15. jun 2020 | 22:36

    Gubi kontrolu nad loptom, pa naravno, posle pogibljenog starta Stojkovića... Radoičiću, jedno pitanje, da li je Stojković išao na loptu ili direktno na Zvezdinog igrača... Crveni ko vrata. Da se razumemo, Zvezda je bila očajna, ali crveni je čist...

  • Trtoguz

    15. jun 2020 | 23:15

    Golman nema sta da trazi van 16 metra..u kazneni zuti van kazneni crveni i tu nema dileme i jos je namerno isao da ga srusi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA