≫ 

Odluke s najvažnijeg sastanka u istoriji fudbala: Novi format LŠ i LE, menja se sistem kvalifikacija

Niz odluka saopšteno je u Nionu

  • 8
UEFA, Liga nacija Foto: AP/Tanjug

UEFA je održala sastanak na kome je odlučena budućnost Lige šampiona i Lige Evrope za ovu sezonu, ali su donete i mnoge važne odluke vezane za budućnost fudbala, koje se tiču i naše reprezentacije, ali i Crvene zvezde i Partizana, kao i Vojvodine i TSC-a, koji su obezbedili Evropu za narednu sezonu.

Naime, ove sezone će Liga šampiona i Liga Evrope biti odigrana po promenjenom formatu, od četvrfinala do finala, gde će se igrati po principu F8, gde će se jedan meč igrati u četvrtfinalu, polufinalu i finalu.

Takođe je odlučeno da se baraž Lige nacija između Srbije i Norveške igra 8. oktobra.

15.30 - Delegacija UEFA stiže u salu na čelu sa predsednikom Aleksanderom Čeferinom.

- Ponosan sam da mogu da vam kažem da možemo da nastavimo skoro sva naša takmičenja. Ponosan sam na činjenicu da su fudbaleri koji su bili među prvima koji su pokazali koliko su bitni i životi tamnoputih ljudi - rekao je Čeferin.

13.35 - Đorđo Marketi je poručio da postoji velika lista odluka koje su donete.

Liga šampiona od 12. do 23. avgusta u Lisabonu

Real Madrid, Champions League, Liga šampiona, fudbal Foto: Tanjug/AP

- Liga šampiona za ovu sezonu, četvrtfinale, polufinale i finale će se igrati u Lisabonu po principu F8, kao što se i najavljivalo  od 12. do 23. avgusta. Preostali mečevi 7. i 8. avgusta se igraju preostale utakmice osmine finala, koje će se igrati se ili na domaćim terenima ili u Portugalu, odluka još nije doneta. Ako se osmina finala bude igrala u Portugalu, Lisabonu će se dodati i stadioni u Portu i Gimaraešu.

- Istanbul će biti domaćin Lige šampiona 2021, dok će se svi ostali domaćini pomeriti za godinu dana, Sankt Peterburg, Minhen i London će biti pomereni za godinu dana.

Liga Evrope od 10. do 21. avgusta u Nemačkoj

- Liga Evrope se nastavlja po istom principu u Nemačkoj u četiri regiona koji su blizu, u Kelnu, Duizburgu, Dizeldorfu i Gelzenkirhenu od 10. do 21. avgusta. Preostali mečevi će se igrati u regionu u Nemačkoj od 10. do 21. avgusta, takođe nema revanša i igra se jedan meč od četvrtfinala.

Inter - Hetefe i Sevilja - Roma, kod kojih nije odigran nijedan meč, će igrati jedan meč na neutralnom terenu. Finale će biti u Kelnu 21. avgusta, umesto u Gdanjsku, koji će biti domaćin sledeće sezone.

- 3. avgust je krajnji rok za završetak liga u Evropi.

- UEFA Superkup će se igrati 24. septembra u Budimpeti.

Kvalifikacije za LŠ i LE samo jedan meč, žreb određuje domaćina

Kvalifikacije za LŠ i LE će se igrati samo kao jedan meč. Sve runde, izuzev plej-ofa za Ligu šampiona, koji će se igrati kao dvomeč. Neće biti promena datuma za kvalifikacije, a grupna faza LŠ i LE počinje 20. oktobra.

- Žreb će odlučiti gde će biti igrani mečevi. Ne znamo da li će biti domaćih navijača, ili će gostujući ići, za sada je bez navijača, ali situacija se menja brzo - dopunio je Čeferin.

Baraž mečevi za EURO od 8. oktobra do 12. novembra

- Polufinalni mečevi su 7. i 8. oktobra, dok će finalni biti odigrani 12. i 13. novembra.

Srbija i Norveška će se sastati 8. oktobra, a 12. ili 13. oktobra se igra finale baraža, u kom će pobednici igrati protiv boljih iz Škotska - Izrael (Hempden)!

Odluka o publici sredinom jula

Belorusija, fudbalska liga, korona virus 2020 Navijači s maskom na tribinama; Foto: AP/Tanjug

- Ne očekujem da imamo gledaoce u Ligi šampiona i Ligi Evrope od četvrfinala. Ali stvari se rapidno menjaju, nismo još odlučili i doneli definitivno udluku. Odlučićemo sredinom jula da li će se igrati s publikom ili ne - rekao je Čeferin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija

    17. jun 2020 | 16:09

    Bice gusto

  • IDEA croatia ponos severa

    17. jun 2020 | 17:31

    Ja unapred čestitam Partizanu i Savi na novi ulazak u grupnu fazu Liga Evropa. A ostalo nije ni bitno

  • Пффф

    17. jun 2020 | 16:44

    Кад би Партизан и звезда сваки пут извукли домаћинство где би им био крај...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA