Maksimović ukrotio Ronalda i osvojio Kup Italije: Bufon branio kao u transu, pa pao u penal ruletu!

Katanaćo triler u finalu Kupa!

  • 2
Juventus, Napoli Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Napolija i Juventusa odigrali su finale Kupa Italije, u kom nije bilo golova 90 minuta, pa su penali odlučili osvajača trofeja! Na kraju, bilo je 4:2 za Napoli, uz pogodak Nikole Maksimovića.

Povratak italijanskom fudbalu doneo je veliko finale, sudar juga i severa Italije, a poprište borbe je bio Rim.

Na Olimpijskom stadionu, igralo se zatvoreno i bez previše "rasplinjanja" i otvaranja, a Nikola Maksimović vrhunski je obavio svoj deo posla u odbrani, čak je malo nedostajalo da u 93. minutu matira Bufona.

Legendarni Điđi branio je vrhunski, što je meč odvelo u penale, ali su tu podbacili Bufonovi saigrači.

Tok meča

Počeo je meč minutom ćutanja za žrtve korona virusa, a onda je viđen i nesvakidašnji marketinški potez, koji deluje kao simulacija prisustva navijača uz koreografiju.

Malo kasnije, u petom minutu meča, Ronaldo je testirao reflekse Meretu, koji je odbio loptu nazad u polje.

Jedan odličan slobodan Insinjea je do sredine poluvremena ukrotio Bufon, dok je Ronaldo u nekoliko dribling pokušaja pokazao da je pauza ipak učinila svoje, "pročitan" je brzo.

U nekoliko situacija, vrhunski je reagovao Bufon, u 42. godini je dovodio do ludila igrače Napolija svojim intervencijama.

Nastavilo se bez izmena i dugo ih nije bilo u drugom poluvremenu, prve naznake za nju pojavile su se povredom Demea iz Napolija, ali je on ipak uspeo da nastavi okršaj.

Tek nešto kasnije, Sari je neprimetnog Koštu zamenio Danilom, Napoli je sastav osvežio Politanom i Milikom.

Ređali su se samo promašaji, Napoli nije krunisao inicijativu, a u poslednjih pet minuta, Juve je bio taj koji je ozbiljnije krenuo ka golu.

Ipak, u 93. minutu, Maksimović je glavom "tukao" i nezgodan udarac je uspeo nekako da nogom ukroti Bufon, što je meč odvelo u penale!

Dibali je pročitan prvi udarac, pa je Insinje doneo vođstvo Napoliju, Bufon je ostao "ukopan" u mestu i nije prozreo nameru. Još gore od Dibale šutirao je Danilo, prebacio je preko prečke, zatim je na 2:0 povisio Politano. Na gol Bonućija odgovorio je Maksimović projektilom za 3:1 po sredini.

Remzi je dao malu nadu u četvrtoj seriji, a onda je odluka bila na Miliku, koji je bio precizan.

Napoli - Juventus

Stadion: Olimpijski, Rim Gledalaca: - Sudija: Danijele Doveri

Napoli: Meret, Rui (od 81. Hisaj), Kulibali, Maksimović, Di Lorenco, Ruiz (od 80. Alan), Deme, Zjelinski, Kaljehon (od 66. Milik), Mertens (od 66. Politano), Insinje

Juventus: Bufon, Aleks Sandro, De Ligt, Bonući, Kvadrado (od 85. Remzi), Matuidi, Pjanić (od 74. Bernardeši), Bentankur, Dibala, Ronaldo, Košta (od 66. Danilo)

Video: Pogledajte nestvaran koš koji je Kristijano Ronaldo dao nogom: Majstor je majstor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljo

    17. jun 2020 | 23:07

    utakmica je odavno zavrsena napoli na penale

  • do

    18. jun 2020 | 00:50

    E moj Ronaldo zreo si za penziju. Samo tvoji fanovi te dižu u nebesa ti si svoje završio! Nisi vise za veliki klub i dela !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA