Tumbaković: Nije nam se ispunila želja za termin, dobro je što ćemo igrati dva puta pre meča godine

Selektor Orlova ističe da je oktobar ipak mnogo bolji nego da se sa Norvežanima igralo u septembru

  • 4
Ljubiša Tumbaković Foto: Marko Jovanović

Stigla je prva reakcija uz Fudbalskog saveza Srbije posle informacije da je UEFA odlučila da se polufinale baraža Lige nacija za plasman na EP 2021 igra u oktobru!

I to od strane selektora Ljubiše Tumbakovića koji je taj 8. oktobra označio kao korektan datum za meč godine.

- Iako je naša želja bila da se obe utakmice igraju u novembarskom terminu, ništa nam na planu priprema ne remeti ova odluka UEFA da se polufinalna utakmica protiv Norveške igra 8. oktobra. Prateći sve što se dešavalo u poslednje vreme, očekivali smo da to budu oktobar ili novembar - rekao je Tumbaković i dodao:

- Dobro je u svakom slučaju što se ne igra u septembru, jer igrači ipak moraju da uđu u takmičarski ritam kroz nastupe u svojim klubovima i podignu formu na neki optimalan nivo posle ove prinudne pauze. Mislim da je ovo sasvim korektan termin, pošto nas pre toga očekuju i dva iskušenja u Ligi nacija. Taman da se stabilizuje forma naših reprezentativaca i da izaberemo najbolju moguću postavu za meč godine 8. oktobra.

Selektor Srbije poručuje da su on i njegovi saradnici iz stručnog štaba već odradili kompletnu analizu narednog protivnika, kao i oba potencijalna rivala u finalnom meču Lige nacija.

- Mi smo apsolutno bili spremni i za martovski termin, pošto smo sve isplanirali do najsitnijih detalja. Bila je ideja da Moca Vukotić i Zoran Filipović putuju u Glazgov, jedan da skautira Škotsku, drugi Izrael. Sada sve to pomeramo za oktobar, mada i bez toga imamo gomilu informacija o svakom igraču iz sve tri reprezentacije. Jasno je da smo fokusirani na Norvešku i podatak da se finale igra 12. novembra ostavlja nam sasvim dovoljno vremena da se u slučaju pobede u Oslu još temeljnije pripremimo za poslednji korak ka Evropskom prvenstvu.

- Ne bih govorio o konkretnim imenima, ali mi imponuje taj timski duh Norveške koji nije krasio nijednu njihovu generaciju u prethodnih 20-30 godina. Tačno je da imaju fudbalere koji svojim individualnim kvalitetom zavređuju posebnu pažnju, ali su još jači kao celina čije su osnovne odlike diciplina, borbenost i želja da se dođe do zajedničkog cilja - jasan je Tumbaković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA