Direktor Kliničkog centra Crne Gore: Derbi u Beogradu kriv za skok broja obolelih od korona virusa

Jevto Eraković tvrdi da ima takva saznanja

  • 21
FK Partizan - FK Crvena zvezda Detalj sa poslednjeg derbija u Humskoj; Foto: Marko Jovanović

Novi slučajevi zaraze korona virusom koji su se pojavili u Crnoj Gori uzburkali su javnost, a direktor tamošnjeg Kliničkog centra Jevto Eraković kaže da sa sigurnošću može da tvrdi da su svi novoregistrovani slučajevi uvezeni.

On tvrdi da nije neočekivano ponovno pojavljanje virusa s obzirom na neodgovorno ponašanje građana, a očekuje da će narednih dana broj novozaraženih biti još veći.

- Sigurno da je bilo očekivano da ćemo dobiti virus, da će se importovati novi slučajevi. Da li smo očekivali u ovom broju i na ovaj način pa, ako posmatramo ponašanje određenih neodgovornih pojedinaca i grupa, onda je možda ovo bilo očekivano. Koliko će ih još biti, sigurno još veći broj u narednih danima - rekao je Eraković gostujući u Jutarnjem programu TV Crna Gora.

Eraković je kazao i da su sinoć hospitalizovana još dva pacijenta tako da je u ovom trenutku, na lečenju, u KCCG troje pacijenata, od kojih su dva sa težom klliničkom slikom.

Jasno je, kazao je, da je odlazak građana Crne Gore u Beograd na fudbalski derbi u polufinalu Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde doveo do situacije kakva je sada.

- Ako su informacije tačne, da je određeni broj naših građana boravio u Srbiji... Imam veliki broj nezvaničnih informacija koje to potvrđuju. Ovo govori koliko nam je potrebna lična odgovornost - rekao je Eraković.

Ukazujući na opasnost od importovanja virusa, Eraković je pomenuo i Kosovo, gde se, kako je rekao, situacija usložnjava i dodao da bi odgovoran stav trebalo imati i prema tome.

Video: Pogledajte atmosferu s derbija: Grobari prozivali Delije, sever im ekspresno lajkovao parolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    18. jun 2020 | 12:26

    Pa zabranite vasima ulaz u Srbiju,da vas nikad vise ne vidimo i resili ste problem ⛔

  • Hhh

    18. jun 2020 | 12:10

    Smešno je bilo šta komentarisati izjave iz Crne Gore jer svim i svačim pokušavaju da Srbe Srbiju spuste na dno...tako da ni ovo ne verujem kao što im ne verujem ni za prethodne izjave njihovog stručnog tima (fašisti)

  • Djordje

    18. jun 2020 | 13:40

    Doneli vasih 300 studenata sto besplatno studiraju u Srbiji,koji ste poslali zadnjim letom vase avio kompanije ... e oni nisu testirani i oni su nas ponovo zarazili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA