≫ 

Zvanično: Puče i druga Čelsijeva bomba od 50 miliona evra!

Hitronogi Nemac konačno obukao plavi dres

  • 6
Bundesliga Timo Verner; Foto: Tanjug/AP

Jedan od najboljih napadača u Evropi Timo Verner od danas je i zvanično novi fudbaler Čelsija.

Nemački reprezentativac prešao je iz redova RB Lajpciga na Stamford Bridž za obeštećenje od 50 miliona evra, a zvanično će biti predstavljen u julu kada se završi sezona u Bundesligi.

Kako je objavljeno na sajtu Plavaca,  24-godišnji Verner će se priključiti ekipi sredinom narednog meseca, što znači da neće moći da pomogne Lajpcigu u završnici Lige šampiona koja je pomerena za avgust.

Iako se prethodnih meseci često dovodio u vezu sa Liverpulom, Verner je na kraju prihvatio ponudu Čelsija na nagovor Antonija Rudigera, nekadašnjeg saigrača iz Štutgarta koji takođe brani boje Plavaca.

- Oduševljen sam što sam potpisao za Čelsi i što ću igrati za veliki klub. Jedva čekam novu sezonu, da počnem karijeru u klubu sa novim trenerom i saigračima. Verujem da je pred nama velika i svetla budućnost - poručio je Verner.

Nemac će sa Plavcima potpisati ugovor na pet sezona, a nedeljno će zarađivati 170.000 funti (188.000 evra) u Londonu.

Verner je drugo zvanično pojačanje Čelsija za sledeću sezonu posle Marokanca Hakima Zijeha koji je stigao iz Ajaksa za 40 miliona evra.

Čelsi navodno ne planira da se zadrži na dovođenju ove dvojice, pošto se Plavci svim silama trude da angažuju još jednog reprezentativca Nemačke Kai Haverca iz Leverkuzena, kao i levog beka Lestera i reprezentacije Engleske Bena Čilvela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haga

    18. jun 2020 | 12:01

    Nije mi jasno ovo Chelsea i Arsenal samo napadace guraju, kao i Barsa, a odbrana katastrofa. Dzabe ubice u napadu kad je rupa iza, a sredina prosek.

  • Mitar

    18. jun 2020 | 11:56

    Ubedio ga Rudiger haha.. Dovidjenja karijeri koja je mogla biti mnogo veca.

  • Др

    18. jun 2020 | 13:24

    И сад види, овај јефтинији од Јовића!!?? Где оде фудбал, мајко мила?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA