≫ 

Vojvodina penalom stavila tačku na Partizanovu sezonu u Superligi: Crno-beli traže revanš u Kupu!

Trijumf Lalatovića i Voše u rezultatski nevažnom meču

  • 68
PARTIZAN Foto: MN Press

Fudbaleri Vojvodine pobedili su Partizan u meču 30. kola Superlige Srbije sa 1:0 i sa poslednja tri boda ove sezone najavili okršaj dve iste ekipe u finalu Kupa Srbije.

Partizan je izašao na teren sa rezervistima i uprvom koliko-toliko dobrom i drugom lošem poluvremenu nismo se nagledali kvalitetnog fudbala koji se očekivao.

Tvrdo, tvrđe, Vojvodina - Partizan, tako je izgledao meč u kom je Vojvodina slavila golom sa penala bez ijedne prave prilike.

S druge strane, crno-beli su svoje dve najbolje šanse spakovali u svega dva minuta prvog dela igre i kada ih nisu iskoristili, a Voša uspela da im umrtvi igru, onda ni Natho i Suma, ovog puta u ulozi rezervi, nisu uspeli da pomognu.

Savo Milošević je u prvih nekoliko minuta plaćao danak neuigranosti rezervista na startu meča na Karađorđu.

Međusobno dozivanje igrača da preuzmu protivnika, ne baš sjajne intervencije i žustri faulovi - sve to viđeno je već na početku meča.

Samo tri minuta bila su dovoljna Bojanu Matiću, napadaču crno-belih da prvi dobije javnu opomenu, a tokom uvodnih desetak minuta bilo je podosta seckanja igre.

Video: Vojvodina povela iz jedanaesterca, Čović dao gol za Novosađane!

U desetom minutu su igrači crno-belih tražili penal, Vujačić je širio ruke u kaznenom prostoru Voše, ali sudija Miloš Đorđić ga nije ni pogledao.

Umesto toga, tri minuta kasnije Vojvodina dobija jedanaesterac, posle naizgled bezazlenog sudara Lazara Markovića i Miljana Vukadinovića.

Lopta se posle šuta jednog igrača beogradskog kluba odbila od noge Vujačića, ka njoj su istovremeno potrčali Marković i Vukadinović i igrač Voše je loptu ćušnuo koju desetinku ispred noge Markovića, pao je i Đorđić je pokazao "na kreč".

PARTIZAN Foto: MN Press

Tamo je loptu namestio Nemanja Čović, a debitant na golu crno-belih Aleksandar Popović se u 13. minutu našao pred velikim iskušenjem.

Pogodio je stranu, bacio se desno, ali je ostao kratak i Vojvodina je povela sa 1:0. Već četiri minuta kasnije Đorđe Ivanović je dobio domišljat pas od Filipa Stevanovića kroz odbranu, ali je loše prihvatio loptu i šansa je propala.

Posle tri žuta kartona i strašnog starta s leđa Siniše Saničanina na Miljanu Smiljaniću pobesneo je i trener gostiju Savo Milošević, ali su se strasti srećom brzo smirile.

Na isteku pola sata igre Ivanović je sa oko 25 metara posle duplog pasa sa Markovićem opalio po lopti, poslao je pod prečku, ali je Simić na golu Vojvodine odlično odbranio.

PARTIZAN Foto: MN Press

Isto je uradio i u 32. minutu kada je posle prekida glavom šutirao Matić. Bio je precizan, ali nedovoljno jak udarac tako da je Simić još jednom sačuvao mrežu.

Do isteka 45. minuta Partizan je bio nešto konkretniji, Vojvodina je imala nekoliko prilika šutevima iz daljine (Mrkaić i Drinčić), ali je najzanimljviiji detalj do isteka poluvremena jedan duel.

U 45. minut Mrkaić se našao u duelu sa Rajkom Brežančićem, pao je preko njegovih nogu u kaznenom prostoru i ovog puta je Đorđić procenio da je igrač Voše zaslužio žuti karton zbog simuliranja. To je bila i poslednja šansa da novosadski crveno-beli urade nešto više u prvom delu igre.

PARTIZAN Foto: MN Press

Milošević je probao da unese boljitak u igri uvođenjem Bibarsa Natha umesto Saše Zdjelara od 46. minuta, dok je Lalatović šansu dao Dejanu Zukiću.

To nije donelo mnogo pomaka bar kada je reč o stvorenim šansama. Najbolju je u prvih desetak minuta nastavka stvorio Stevanović posle solo prodora i faula Bojića na dvadesetak metara od gola Vojvodine.

Šutirao je upravo Stevanović, ali je pogodio živi zid. Natho je potom propustio dobru šansu u 56. minutu kada je ostao sam na petnaestak metara, ali je prekombinovao i na kraju upropastio akciju.

Vojvodina je u drugom delu potpuno uspela da umrtvi igru Partizana, dovoljno da ni Natho, a ni Suma, koji je ušao u 64. minutu ne mogu da joj daju veštačko disanje.

PARTIZAN Foto: MN Press

Tek jedna šansa u kojoj se posle prekida i centaršuta sa desne strane našao Vitas nije mogla da zadovolji Miloševića.

Ništa bolje nije bilo ni između 70. i 80. minuta kada je Vojvodina pokušavala da istrči u svakoj šansi koju posle jalovih napada ne iskoriste gosti iz Beograda.

Taj period je Milošević iskoristio da pruži šansu mladom Nikoli Štuliću koji je zamenio Markovića, te je Partizan petnaestak minuta igrao sa dva špica, a sve karte su bačene na napad.

PARTIZAN Foto: MN Press

Ni to nije pomoglo, jer je Štulić dobio samo žuti karton, svoj debi je upisao i Slobodan Stanojlović, ali je rezultat ostao nepromenjen.

I Milošević i Lalatović su pred meč rekli da ne mora ništa da znači kao okvir za finale Kupa, tako da se naredne srede očekuje bolji fudbal.

Sastavi ekipa:

Vojvodina: Simić - Andrić, Saničanin, Bralić, Đorđević - Stojković - Bojić (od 83. Gemović), Drinčić, Čović (od 46. Zukić), Vukadinović (od 90. Nešković) - Mrkaić (od 69. Devetak). Trener: Nenad Lalatović.

Partizan: Popović - Smiljanić, Vujačić, Vitas, Brežančić - Zdjelar (od 46. Zdjelar), L. Pavlović (od 87. Stanojlović) - Marković (od 76. Štulić), Ivanović, Stevanović (od 64. Suma) - Matić. Trener: Savo Milošević.

Stadion: Karađorđe, Novi Sad

Glavni sudija: Miloš Đorđić

Drugo poluvreme:

PARTIZAN Foto: MN Press

90+3 minut - KRAJ - Vojvodina uspeva da sačuva prednost i pobedi sa 1:0.

88. minut - Šut Stanojlovića sa distance, gađao je previsoko.

85. minut - Žuti karton za Štulića, tek što je ušao u igru, neoprezno je startovao na Stojkovića. U igru je ušao još jedan debitant Slobodan Stanojlović koji je zamenio Lazara Pavlovića.

81. minut - Drinčić centrira sa desne strane, već nekoliko puta gotovo ista pozicija sa iste strane i svaki put isti ishod - bez opasnosti po gol Popovića.

PARTIZAN Foto: MN Press

76. minut - Nikola Štulić ulazi umesto Lazara Markovića i ima šansu da proba da preokrene meč u korist svog tima. Beograđani će sada igrati sa dva klasična špica, što nije bio često slučaj ove sezone.

73. minut - Lazar Marković solira u kaznenom prostoru i gubi loptu, za sada potpuno bezidejna igra Partizana.

68. minut  - Centaršut Natha sa boka posle faula Aranđela Stojkovića nad Bojanom Matićem. Najviši u skoku je bio Uroš Vitas, šutirao je glavom, ali neprecizno.

64. minut - Filip Stevanović ustupa svoje mesto Sejdubi Sumi, koji je ušao na teren da bi razmrdao ofanzivu crno-belih.

PARTIZAN Foto: MN Press

56. minut - Probio je desno Matić, dodao loptu u sredinu za Natha, ovaj je prekombinovao, usporio napad i na kraju loše predao loptu, a mogao je da bira hoće li šutirati ili asistirati.

54. minut - Stevanović je dobro prošao kroz sredinu, faulirao ga je Bojić na oko 20 metara od gola i to je bila dobra šansa za pogodak iz slobodnjaka. Stevanović je šutirao u živi zid, a izblokirani su odmah zatim i Pavlović i Marković.

PARTIZAN Foto: MN Press

50. minut - Raspalili su bakljadu navijači Vojvodine na tribinama, a na terenu se na zemlji našao Filip Stevanović. Srećom po crno-bele, nastavio je meč.

46. minut - Dejan Zukić menja Nemanju Čovića od starta drugog dela u dresu Vojvodine, a Bibars Natho je zamenio Sašu Zdjelara u timu Sava Miloševića.

Prvo poluvreme:

PARTIZAN Foto: MN Press

45. minut - POLUVREME, Mrkaić dobija žuti karton zbog simuliranja, pao je posle duela sa Rajkom Brežančićem u kaznenom prostoru Partizana, ali ovog puta Đorđić nije dosudio jedanaesterac kao pola sata ranije.

42. minut - Dribla tamo na desnoj strani i šutira Lazar Marković, po zemlji i sredini, lak plen za Simića.

40. minut - Solidan šut Mrkaića sa distance, lopta pored gola. U međuvremenu još nekoliko polušansi. Nema više toliko prekida igre, ali ni bogzna kakvog fudbala na obe strane.

PARTIZAN Foto: MN Press

34. minut - Faul i prekid za Vojvodinu iskosa sa distance, daleko ali dovoljno dobra pozicija za Nikolu Drinčića koji je šutirao direktno na gol i zamalo naciljao pored desne stative Popovića.

32. minut - Precizan šut glavom Matića, posle prekida, Simić još jednom odlično brani. Partizan daleko bolji u ovim trenucima. Šutirao je sa distance i Lazar Marković.

30. minut - Bomba Ivanovića sa 25 metara, posle duplog pasa sa Markovićem je opalio loptu ka gornjem desnom uglu gola Nikole Simića, a golman Voše je paradom sprečio pogodak.

PARTIZAN Foto: MN Press

26. minut - Au kakav start Saničanina! Siniša je startovao s leđa na kapitena Partizana Milana Smiljanića, srećom, promašio mu je potkolenicu otvorenim đonom, a nakon ovog starta je reagovao i trener gostiju Savo Milošević. Đorđić je pokazao Saničaninu žuti karton, a Vojvodina ne bi imala pravo da se buni i da je taj karton bio crveni.

23. minut - Mnogo prekida na polovini prvog poluvremena, podeljena su već i tri žuta kartona.

17. minut - Ivanović dobija pas od Stevanovića kroz sredinu, loš prijem Ivanovića i propada još jedna šansa koja je obećavala.

PARTIZAN Foto: MN Press

13. minut - Penal za Vojvodinu, Čović za 1:0! Lopta se posle udarca igrača Vojvodine odbila od Vujačića, na nju su krenuli Lazar Marković i Miljan Vuadinović, igrač Vojvodine je samo ćušnuo loptu delić sekunde pre Markovića i Đorđić je pokazao "na kreč". U međuvremenu je Zdjelar dobio žuti karton zbog prigovora, ali je novosadski klub poveo.

10. minut - Korner za Partizan, centaršut Stevanovića, pada u šesnaestercu igrač crno-belih pa Vujačić zbog toga širi ruke i traži penal. Sudija Đorđić to nije ni razmatrao i nije se dvoumio.

PARTIZAN Foto: MN Press

5. minut - Loša reakcija Brežančića u svom petercu, nisu to iskoristili igrači Vojvodine, odbrana gostiju se konsolidovala.

3. minut - Nekoliko jakih startova u prva dva minuta meča, uklizavanje Drinčića, pa građenje Vujačića. Biće ovde "vatre" na terenu. Bojan Matić je već u trećem minutu dobio žuti karton.

Savo Milošević Foto: Marko Jovanović

Tim Sava Miloševića je na startu bio potpuno izmennjen u odnosu na onaj koji smo navikli da gledamo, pa je šansu dobilo mnogo rezervista, a debi na golu će upisati Aleksandar Popović. Šansu sa klupe vreba momak o kome smo nedavno pisali - Nikola Štulić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    19. jun 2020 | 21:03

    Ovaj sastav Partizana koji je veceras igrao protiv Vojvodine podseca me na zvezdu. Totalni raspad. Sudjenje uzas, a i znao sam cim sam video sudiju.

  • Koki

    19. jun 2020 | 19:28

    Kokeza sve je cisto krstami.

  • RING

    19. jun 2020 | 19:16

    Hahahahahaha kakav penal...ovi sa crvenim bojama navikli na penale

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA