≫ 

Nova bruka nemačkog velikana, porazom od tri puta jeftinijeg rivala ostao bez povratka u Bundesligu

Debakl kakav se naslućivao...

  • 1
FK Hamburger, HSV, FK Sankt Pauli, navijači Foto: Guliver/Martin Rose/Bongarts/GettyImages

Hamburger SV, jedan od najtrofejnijih i najpopularnijih klubova u Nemačkoj, po svoj prilici će i sledeće sezone igrati u drugoligaškom rangu, i to treću godinu uzastopno, posle poraza od Hejdenhajma od 2:1 u pretposlednjem kolu Cvajte.

Dinosaurusi sa severa Nemačke i šampioni Evrope iz 1983. godine su posle novog neuspeha pali na četvrto mesto na tabeli i izgubili teoretske šanse za direktnu promociju u Bundesligu, za koju će se u poslednjem kolu boriti Štutgart i pomenuti Hejdenhajm.

HSV je teoretski još u igri da se nekako domogne trećeg mesta i baraža sa 16-plasiranim timom iz Bundeslige (trenutno je to Fortuna iz Dizeldorfa), ali im je za to potrebna pobeda nad Sendhauzenom na svom terenu sledeće nedelje, kao i trijumf bratskog kluba Arminije iz Bilefelda nad Hejdenhajmom u poslednjem kolu.

Podsetimo, u slučaju istog broja bodova odlučuje gol-razlika, ali igra HSV-a od nastavka sezone ne uliva poverenje brojnoj armiji navijača.

Ono što mnoge ljubitelje ovog tima boli je činjenica da se radi o jednom od najplaćenijih timova u Cvajti, sa najplaćenijim trenerom Diterom Hekingom koji nije uspeo da ih vrati direktno u elitu.

I danas su po ko zna koji put ovog proleća poklekli u samoj nadoknadi, a iako im je remi odgovarao, uspeli su da prime gol u poslednjim sekundama utakmice i izgube treće mesto.

Mora se reći zasluženo, jer je skromni i višesturko jeftiniji tim Hejdenhajma pokazao veće srce i produžio san o istorijskom plasmanu u Bundesligu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    21. jun 2020 | 20:05

    Eventualno baraž ili cvajta sledece godine...🙃😶🙃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA