Runi: Ako Liverpul zadrži Klopa još deset godina, osvojiće bar pet titula

Klop je postavio temelje dominaciji Liverpula

  • 0
Jirgen Klop Foto: AP/Tanjug

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda Vejn Runi nije saglasan sa menadžerom Liverpula Jirgenom Klopom koji je rekao da će dominaciju Junajteda neko teško ponoviti.

Klop je za pet godina na klupi Redsa osvojio jednu Ligu šampiona, ali je sada nadomak prve Liverpulove titule u Engleskoj posle punih 30 godina.

Veći deo tog vremena protekao je upravo u dominaciji Mančester junajteda u eri Aleksa Fergusona, a Runi ne misli da Redsi imaju prepreke da nešto slično ostvare i sami.

- Liverpulov tim je mlad i ima sve ključne igrače koji su vezani dugim ugovorima. Imaju ogroman potencijal da osvoje još trofeja - istakao je Runi za Sandej tajms.

Jedan od glavnih preduslova je da tim sa Mersisajda ostavi Klopa da radi svoj posao, a Nemac ga u nečemu podseća na slavnog Škota - Ser Aleksa Fergusona.

- Junajted je dominirao jer je Fergi ostao tako dugo. Mislim da bi Klop, koji ima samo 53 godine, osvojio bar pet titula sa Liverpulom u Premijer ligi, kada bi ostao na Enfildu još deset godina.

Jirgen Klop, Liverpul Foto: youtube/MKcomps02

- Mogao bi da nastavi da gradi tim, kao što sam spomenuo, jer igrači dolaze da bi radili sa stručnjacima dobrim kao što je on. S druge strane, zbog takvih menadžera i ostaju u klubovima. Zato ne bi bilo iznenađenje da, ako bi on otišao, vidite Firmina, Salaha i Manea da takođe odu - rekao je Runi.

Vejn dalje tvrdi da bi uradio sve da Klop ostane, da je on (Runi) jedan od vlasnika Liverpula.

Video: Dejan Osmanović: Grobar sam, a Partizanu sam dao prvi gol na debiju u Hajduku

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA