≫ 

Liverpul ukočio na "Gudisonu", stativa spasila Klopa i Redse poraza u gradskom derbiju

Derbi Mersisajda razočarao...

  • 0
eveton liverpul Foto: Tanjug/Ap

Ništa prema ništa u velikom derbiju Liverpula. Bez golova, bez mnogo uzbuđenja i šansi, uz bolju i konkretniju igru Evertona, protekao je novi sudar gradskih rivala posle koje je prednost "Redsa" nad Sitijem umanjena, ali i dalje ogromna.

Za tri dana, na "Enfildu", tražiće tim Jirgena Klopa taj jedan šampionski trijumf protiv Kristal Palasa, a u slučaju pobede potreban je i kiks Mančester sitija, za slavlje čekano tri decenije.

Ukoliko ni tada ne bude matematički rešeno pitanje šampiona, već naredna runda bi mogla da bude sudbonosna za Liverpul, jer gostuje "Građanima".

Na "Gudisonu" Liverpul je bio blizu poraza, dve velike prilike imali su momci Karla Anćelotija, a najbolju i najzreliju Tom Dejvis koji je u 80. minutu pogodio stativu Alisonovog gola.

Pre toga u šansi je bio i Rišarlison, u nezadrživom prodoru "galopirao" je ka kaznenom prostoru Liverpula, međutim falila je malo bolja kordinacija pokreta i kontrole lopte u naletu, pa je i udarac - iako iz vrlo dobre pozicije - bio očajan.

- Oba tima razumeju smisao derbija, borili su se kao ludi, ali nije bilo mnogo lepog fudbala. Fizički gledano, utakmica je bila vrlo intenzivna - u jednoj rečenici Klop je sumirao novi gradski okršaj.

tom dejvis Tom Dejvis pogađa stativu gola Liverpula Foto: Tanjug/Ap

Valja pomenuti i to da je Everton propustio lepu priliku da posle deset godina ostvari pobedu nad Liverpulom, i to u, sve je izvesnije, šampionskoj sezoni najvećeg rivala.

Prvak Evrope može sebi pripisati veći posed lopte, međutim udarili su o dobro organizovanu defanzivnu postavku svih linija tima ekipe Karla Anćelotija, otud i malo uzbuđenja pred golom "Karamela" za devedeset minuta.

Sve pohvale navijača "Redsa" zaslužuje sjajni Alison, i to upravo za odbranu koja je prethodila stativi Dejvisa. Uhvatio je panterski Brazilac šut Kalverta Levina, odbio do Dejvisa, a ovaj za koji centimetar promašio cilj, pre nego što je intervenisala odbrana gostiju.

Premijer liga, 30. kolo

Votford – Lester 1:1

(Doson 90+4 - Čilvel 90)

Brajton – Arsenal 2:1

(Dank 75, Mope 95 - Pepe 68)

Vest Hem - Vulverhempton 0:2

(Himenes 73, Neto 84)

Bornmut - Kristal Palas 0:2

(Milivojević 12, Aju 23)

nedelja

Njukasl - Šefild junajted 3:0

(San-Maksiman 55, Riči 69, Žoelinton 78)

Aston Vila - Čelsi 1:2

(Haus 43 - Pulišić 60, Žiru 62)

Everton – Liverpul 0:0

21:00 Mančester siti - Barnli

petak

Norič - Sautempton 0:3

(Ings 49, Armstrong 54, Redmond 79)

Totenhem – Mančester junajted 1:1

(Bergvajn 27 - Bruno 81.p)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA