≫ 

Urnebesan gaf Manea nasmejao Engleze: Svi klekli na travu, Senegalac potrčao u napad kao gazela

Zaboravio se zbog takmičarskog naboja

  • 2
Foto: Printscreen Twitter

Fudbaler Liverpula Sadio Mane napravio je zanimljiv gaf na startu meča između Evertona i Liverpula na Gudisonu u nedelju uveče.

On je na startu meča odmah posle sudijskog zvižduka krenuo da trči i istrčao dobrih desetak metara dok je shvatio da svi ostali na terenu - kleče.

Senegalac se brzo vratio do linije koja razdvaja centar igrališta i uradio isto, ali je zanimljivo jer izgleda kao da ga niko nije obavestio o borbi za koju se zalaže dobar deo sportskog sveta u poslednjih mesec dana, borbi protiv rasizma.

Pre četiri nedelje u Mineapolisu je ubijen tamnoputi Afroamerikanac Džordž Flojd, kada mu je policajac Derek Čovin klečao na vratu više od osam minuta.

Flojd se od posledica policijske brutalnosti ugušio, a ovaj potez policajca pokrenuo je spiralu nasilja i protesta širom SAD.

Protesti su iznederili i krilaticu "Black lives matter", odnosno "životi crnaca su važni", zbog čega mnogi sportisti kleknu u znak podrške ovom cilju. Manea izgleda o tome niko nije obavestio, pa je sam "ad hok" morao da vidi da nešto nije baš kako treba.

Ovakav njegov potez izazvao je brojne interesantne reakcije na društvenim mrežama jer nije promakao navijačima. Inače, meč između Evertona i Liverpula završen je nerešeno 0:0.

Sa samo bodom prednosti u odnosu na Lacio Juventus nije u komotnoj poziciji u Seriji A, a večeras (21.45) gostuje Bolonji Siniše Mihajlovića, koji uvek ima poseban motiv protiv Stare dame. Dvojka je 1,55, a dupla šansa 1X 2,44. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bolonja - Juvenuts.

Video: Dejan Osmanović: Grobar sam, a Partizanu sam dao prvi gol na debiju u Hajduku

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA