≫ 

Šta će biti sa finalom Kupa u Nišu i da li će Grobarima dozvoliti da budu na Čairu?

Prema dosadašnjim informacijama, na Čairu bi trebalo da bude 8.600 navijača

  • 16
FK Radnicki - FK Partizan 06 Foto: Marko Todorović

Fudbaleri Partizana i Vojvodine u sredu od 19 časova u Nišu bi trebalo da odigraju poslednji meč sezone. Tačka na sezonu koju je poremetio korona virus biće stavljena u finalu Kupa.

Ipak, zbog novonastale situacije i novog širenja korona virusa u Srbiji, koji se pojavio i u sportu u FK Crvena zvezda i potvrđen je kod pet igrača, a pitanje je da li će taj broj biti konačan, postavlja se pitanje da li će i finale Kupa na Čairu biti odigrano kako je i planirano.

Prethodno je već najavljeno da će zbog mera Vlade Republike Srbije u prodaji biti 8.600 ulaznica, što je faktički polovina kapaciteta stadiona u Nišu.

Međutim, kada se uzme u obzir da broj obolelih skače iz dana u dan, da je na večitom derbiju bilo 20.000 navijača i da je nakon toga zabeležen porast zaraženih, da je u sredu pred oko 16.000 navijača Zvezda proslavila titulu, a da je među igračima crveno-belih pet povrđenih slučajeva i da je jedan od njih (Branko Jovičić) bio na proslavi, igrao utakmicu, grlio se sa ostalima, dodirivao pehar koji je prelazio iz ruke u ruku... postavlja se pitanje koliko je bezbedno odigravanje meča na Čairu pred publikom.

Krizni štab se ponovo okuplja povodom novog talasa zaraze, očekuje se uvođenje novih mera, a jedno od pitanja moglo bi da bude i šta će biti sa utakmicom na Čairu i da li će se ona odigrati sa navijačima.

Prema najavama do sada, u prodaju će biti pušteno 8.600 karata, a navijači Vojvodine odlučili su da bojkotuju meč nakon odluke da se finale igra u Nišu. Tako da sada ostaje pitanje da li će biti dozvoljeno da se finale Kupa igra pred 8.600 Grobara.

FK Radnicki - FK Partizan Grobari na Čairu; Foto: Marko Todorović

Trener crno-belih Savo Milošević u dva navrata je upitan na konferenciji da o korona virusu. Najpre da li će se on testirati, jer je igrao fudbal sa Grigorom Dimitrovim na revijalnom meču koji je organizovao Novak Đoković, a zatim i da li će se igrači testirati jer su nedavno igrali protiv Zvezde večiti derbi, koja sada ima pet zaraženih igrača.

Kod oba pitanja Milošević je rekao da nema potrebe da se radi novi test, jer su se i on i igrači već dva puta testirali i bili negativni na testu.

Što se tiče testiranja, već sam se dva puta testirao, ako je neko mogao da dobije koronu to sam ja i neću se više testirati - kratko je poručio Savo, nakon što je upitan o mogućem testiranju zbog kontakata sa Dimitrovim.

- Mi smo jedina ekipa koja se testirala dva puta, morate da imate neke simptome da ponovo treći put testirate ekipu. U ovom momentu ne vidim razlog za novo testiranje - poručio je trener Partizana.

Navijači Partizana svakako imaju pravo da budu nezadovoljni ukoliko se odluči da se na Čairu igra bez publike, jer je pre toga odigran večiti derbi pred 20.000 ljudi, a i Zvezda je pre nekoliko dana proslavila titulu pred publikom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ako se moglo igrati

    23. jun 2020 | 11:59

    I slaviti na pecurkani moze i u Nisu.

  • Banega

    23. jun 2020 | 12:26

    Ne moze na stadion pojavicemo se ispred skupstine

  • Rola 54

    23. jun 2020 | 12:12

    Tamo gde dodju komunisti 🇭🇷 🐀 partizani sve je ,, cisto,,.Uvek su lepo ,,okupani,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA