≫ 

Lalatović odgovorio Grobarima, Milošević poručio da se igrači Partizana neće testirati na koronu

Zanimljiva konferencija trenera i igrača Partizana i Vojvodine

  • 7

Video: Brutalna izjava Lalatovića o Grobarima i vređanju srpskih majki

Finale Kupa Srbije u fudbalu biće odigrano u Nišu na Čairu u sredu od 19 časova, kada će snage odmeriti Partizan i Vojvodina. Organizator finala je Fudbalski savez Srbije, koji je upriličio i zajedničku konferenciju za medije, kojoj su prisustvuju treneri ekipa Savo Milošević i Nenad Lalatović, kao i fudbaleri Nikola Drinčić i Bojan Ostojić.

Podsetimo, zbog mera Vlade Republike Srbije u prodaji biti 8.600 ulaznica, što je faktički polovina kapaciteta stadiona u Nišu.

Finale Kupa Foto: Telegraf

Odmah je krenulo sa pitanjima novinara, a prvo je dobio Nenad Lalatović.

- Probaćemo da zaboravimo onu utakmicu koju smo izgubili od Partizana 4:0 na jesen. Treba da se vodimo utakmicom od pre nekoliko dana, Partizan tada nije igrao u najjačem sastavu, ali u kom god sastavu da bude, Partizan je uvek teško dobiti - rekao je Lalatović

Drinčić je upitan da li bi voleo da podigne trofej, ili mu je Partizan bliži srcu.

- Sigurno da bih voleo da moj tim pobedi i da podignemo trofej - kratko je odgovorio igrač Vojvodine.

Milošević je dobio pitanje da li obožava da dobije Nenada Lalatovića ili Vojvodinu, kao što to tvrdi trener Novosađana o trijumfima nad Partizanom.

- Ja obožavam da dobijem svakog protivnika, u finalu su dva velika kluba i imamo motiv i želju da pobedimo protivnika - rekao je Savo Milošević, koji je imao i opasku na konstataciju novinara da je Ostojić kapiten.

- Mi sastav još nismo odlučili, a vi već određujete ko je kapiten, mogao je biti bilo ko na konferenciji - rekao je Milošević.

Bojan Ostojić je poručio da očekuje veliku podršku navijača.

- Očekujem da dođu u većem broju nego na prethodnoj utakmici, očekujemo punu podršku naših navijača.

Oba trenera dobila su pitanje da li se za ovaj meč može iskoristiti floskula da su šanse 50/50?

Finale Kupa, Nenad Lalatović, Savo Milošević Foto: Telegraf

- Finale je jedna utakmica, za bilo koju utakmicu u finalu, bilo gde u svetu, nema favorita, može biti blagi favorit na papiru, ali ništa više od toga. Ovo ne govorim jer se plašim uloge favorita, ali sigurno će pobediti tim koji se bude borio više, koji bude koncentrisaniji tokom 90 minuta - rekao je Milošević, a slično razmišlja i njegov kolega Lalatović.

- Složio bih se sa Savom, šanse su 50/50, ali Partizan ima dosta iskustva u finalima, igraće pred svojom publikom. Žao mi je što naših neće biti, potrebni su nam, ali borićemo se svakako. Očekuje nas 10.000 navijača Partizana - rekao je Lalatović.

Milošević je upitan da li će izvesti najjači sastav i da li će se testirati na korona virus, jer je u bio u kontaktu sa Grigorom Dimitrovim.

- Verujem da ću moći da izvedem najjači sastav, osim Lakčevića i Lutovca koji ima temperaturu. Oni su van stroja, svi ostali su spremni. Što se tiče testiranja, već sam se dva puta testirao, ako je neko mogao da dobije koronu to sam ja i neću se više testirati - rekao je Milošević.

Lalatović je takođe rekao na koga neće moći da računa.

- Neću moći da računam na Topića, on je jedan od naših najboljih igrača, takođe i na Mladenovića, na sve ostale mogu da računam - rekao je Lalatović.

nenad lalatović Nenad Lalatović; Foto: MN Press

Milošević je rekao da nije ništa novo video u duelu protiv Vojvodine.

- Dugo poznajem kolegu, mislim da ni on mene, ni ja njega ne mogu da iznenadim. Analizirali smo Vojvodinu, probaćemo da iskoristimo nekoliko njihovih mana.

Lalatović je upitan o izjavi o grobarskom grotlu i da li time samo dodatno podiže tenzije.

Video: Lalatović: Idemo u grobarsko grotlo, Niš je njihov grad, ali ja njih se ne plašim

- Jesam rekao to, stojim iza svoje reči. Rekao sam grotlo, jer će biti puno navijača Partizana, neće nam biti lako da dođemo do pobede, oni su fanatici, navijaće do maksimuma da nas pobede. Sama moja pojava je njima motivacija, čim se pojavim, oni me vređaju. Oni na taj način motivišu i mene i moje igrače. Jedna srpska majka nije zaslužila da je vređaju, jer rađa srpsku decu. Svih 90 minuta nju omalovažavaju i ponižavaju, zbog takvih stvari ne mogu da dovedem decu na tribine. Za mene je majka svetinja, to je u srpskoj tradiciji tako.

- Nijedna srpska majka nije zaslužila da joj se tako obraćaju. Ja ne volim navijače Partizana, ali ih poštujem. Mene vređajte, ali nemojte majku moje dece. To je za mene neshvatjivo. Pa onda mi je krivo kada kažu "Nenad Lalatović ovo, Nenad Lalatović ovo", a niko ne priča šta proživljavam. Moja ćerka plače posle utakmice, kako ja to da njoj objasnim.Ne mislim da sam ih motivisao izjavom, oni pevanjem o srpskim majkama motivišu samo moje igrače - rekao je Lalatović.

Video: Lalatović krenuo ka Grobarima, igrači Partizana ga smirivali

Milošević je upitan da li bi jedan detalj mogao da reši meč?

- Ja sam očajan prognozer, nikada se ne bavim prognozama i jedino što mi je bitno jeste da se što bolje spremi moj tim - istakao je Milošević.

Lalatović je istakao da mu ne smeta što se igra u Nišu.

- Nisu mogli da oproste što sam ih napustio, inače sam pre toga imao fenomenalan prijem u Nišu, kao nigde pre. Nemam ništa protiv što se meč igra u Nišu, žao mi je samo neće biti naših navijača.

Trener crno-belih upitan je da li ga opušta činjenica da Partizan nijednu bitnu utakmicu nije odigrao loše?

- Ne opušta me ta činjenica, ni ja ni bilo ko ne sme da dopusti sebi taj luksuz. Imamo u vidu te činjenice da smo jake utakmice igrali dobro, čeka nas još jedna takva i nadam se da ćemo biti na nivou - konstatovao je Milošević.

Novinare je interesovalo da li je u Vojvodini bilo priča oko premija za osvajanje kupa i da li je on ili neko iz kluba, bilo direktno, bilo preko posrednika, pričao sa navijačima i pokušao da ih odvrati od ideje da bojkotuju meč.

- Nismo tražili nikvkve premije, nismo ni pričali na tu temu, saznaćemo u toku sutrašnjeg dana. Nismo ni sa navijačima pričali, niti preko posrednika, to je njihov stav i mi ga poštujemo, više bismo voleli da je taj stav drugačiji, da dođe nekoliko hiljada u Niš i da nam budu vetar u leđa, ali moramo da se pomirimo sa odlukom. Borićemo se i potrudićemo se da se vratimo u Novi Sad kao pobednici - rekao je Lalatović.

U Zvezdi je 5 fudbalera zaraženo, da li će se testirati igrači Partizana?

FK Crvena zvezda, proslava titule Branko Jovičić je jedan od 5 zaraženih u Zvezdi; Foto: MN Press

- Mi smo kao ekipa jedina koja se testirala dva puta, morate da imate neke simptome da ponovo treći put testirate ekipu. U ovom momentu ne vidim razlog za novo testiranje - poručio je trener Partizana.

Lalatović je upitan da li mu je motiv više da prvi trofej u trenerskoj karijeri uzme baš protiv Partizana?

- Smatram da sam zaslužio trofej posle svega što sam uradio u srpskom fudbalu, ali svestan sam da imamo veoma jakog protivnika na drugoj strani. Očekujem pravi spektakl, dve fantastične ekipe, da sve bude fer i korektno, bez ikakvog incidenta, uz fer igru i navijanje.

Drinčić o čarkama u poslednjem meču sezone između igrača Vojvodine i Partizana.

Tuča igrača Vojvodine i Partizana Foto: MN Press

- Za nas je svaka utakmica bitna u prvenstvu, naročito kada igrate protiv takvog rivala kao što je Partizan. Ima i neki rivalitet, normalne su i te varnice.

I Ostojić je pričao o čarkama na tom meču na Karađorđu.

- Nisam video šta se desilo, ušao sam u svlačionicu jer sam sa tribina gledao meč. To je pokazatelj da će biti velika utakmica u Nišu - kratko je rekao štoper crno-belih.

Drinčić je upitan da li bi više voleo da igra protiv Zvezde, a ne protiv svog bivšeg tima.

- Gde god sam igrao, davao sam 100 odsto. Više volim da ja podignem pehar, nego da Partizan pobedi - rekao je Drinčić.

Pogledajte celu konferenciju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    22. jun 2020 | 12:25

    ovoga mi krsta sve cu reci o namestenim utakmicama.covek koji se kune u krst i laze mora da je castan???

  • Rew

    22. jun 2020 | 13:03

    Odreko si se krsta preko noci a sada u ruci nosis brojanicu. E moj covece imas li pameti ako vec nemas obraza?

  • Rade

    22. jun 2020 | 13:44

    Lalatović k'o Djilas plaču mu Deca što ga navijači vredjaju!!! 😩

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA