≫ 

Avion sa rasističkom porukom navijača Barnlija leteo iznad Etihada, Siti ih kaznio "petardom" za -20

Engleski klub se ogradio od poruke koji je nosila letelica

  • 6
FK Mančester Siti - FK Barnli Foto: Tanjug/Ap

Fudbalski klub Barnli oštro osuđuje postupke odgovornih za avion i  kako kažu "uvredljivi rasistički transparent" koji se u ponedeljak uveče našao iznad stadiona Etihad uoči početka meča sa Mančester Sitijem.

Barnli je ovo saopštenje izdao u toku utakmice čim se pojavio avion iznad stadiona, a na Etihadu su doživeli pravi debakl od čak 5:0.

Avion je tokom meča poneo transparent "Beli životi znače, Barnli" na šta je klub reagovao, jer nije došao s njihove strane već od neodgovornih navijača.

- To, ni na koji način, ne predstavlja ono za šta se Fudbalski klub Barnli zalaže i u potpunosti ćemo sarađivati sa vlastima da identifikujemo odgovorne i zabranimo im dolaske na utakmice. 

- Klub ima ponosne rezultate rada sa svim polovima, religijama i rasama putem nagrađivane šeme Zajednice, i protivi se rasizmu bilo koje vrste.

- Potpuno smo iza inicijative "Black Lives Matter" Premijer lige i u skladu sa svim ostalim odlukama preduzetih u "projektu restart". Naši igrači i fudbalsko osoblje voljno su kleknili pri startu meča u Mančesteru.

- Bezrezervno se izvinjavamo Premijer ligi, Mančester Sitiju i svima koji pomažu u promociji "Black Lives Maters" pokreta - navodi se u saopštenju Barnlija.

Kada je reč o samoj utakmici, golove za Građane su u prvom poluvremenu postigli Foden u 22, Marez u 43. i 45+3. iz penala. Na početku drugog poluvremena u 51. minutu David Silva je doneo 4:0, da bi mladi Foden u 63. postavio konačan rezultat.

Meč je ostao u senci povrede Serhija Aguera kojem je stradlo koleno u finišu prvog dela, ali se posle skoro godinu dana na terenu našao Liroj Sane koji se oporavio od povrede kolena.

Siti je drugom vezanom pobedom bez primljenog gola smanjio zaaostatak za liderom Liverpulom na 20 bodova, pa će moći da odloži za još dva kola šampionsku žurku Crvenih i proslavu prve titule šampiona posle 30 godina.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    22. jun 2020 | 23:28

    Zasto je black lives matter super, ali white lives matter je rasizam?? Ne razumem

  • Prsli su

    22. jun 2020 | 23:16

    To je rasizam? Beli zivoti znace?

  • Dzemal

    23. jun 2020 | 04:00

    Zasto je to rasisticka poruka? Svi zivoti vrede!! Ako se prica istina, odmah si rasista. Gledaj u Americi, niko ne sme da kaze da 98% ubistva crnih mladica je od strane crnih mladica! 70% crnih beba su rodeni bez Oca. Statistika ne laze. Ali Demokrati u Americi koriste Black Lives Matter da bi pobedili Trampa. Jeste ima rasizma u svetu, ali zasto White Lives Matter je rasizam?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA