≫ 

Spisak zaraženih u srpskom sportu: Đoković, fudbaleri Zvezde, košarkaš Partizana, reprezentativci...

Vest o Đokoviću je privukla najveće interesovanje javnosti, ali je Novak samo jedan u "moru" zaraženih u srpskom sportu

  • 15
Novak Djokovic, Zvezda, Dejan Savic Foto: MN Press, Nikola Tomić

Korona virus hara srpskim sportom, pa je u poslednje vreme alarmantan broj zaraženih iz sveta fudbala, košarke, tenisa i ostalih sportova.

Nisu pošteđeni igrači i treneri, čak ni fudbalske sudije, koje su u velikom broju pretrpele posledice pandemije korona virusa i povratka na terene.

Još od početka pandemije korona virusa, Dušan Vlahović je bio prvi koji je dobio pozitivan nalaz, ali je on tada boravio u Italiji i virus je preležao u Firenci, dok se u Srbiji nešto kasnije pojavio veliki talas zaraženih.

Podsećanja radi, poslednji udarac su zaraženi sudijski internacionalci Srđan Jovanović i Novak Simović, zatim Milan Mihajlović, Uroš Stojković i Miloš Simović, pa će finale Kupa između Vojvodine i Partizana spletom okolnosti suditi Danilo Grujić.

U Crvenoj zvezdi, alarm se upalio kada je otkriveno da Vujadin Savić ima virus, jer je posle derbija na atletskoj stazi bio u kontaktu sa igračima koje je grlio i tešio nakon poraza od Partizana.

Ispostavilo se kasnije da virus imaju Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić, koji je čak igrao poslednje kolo protiv Proletera. Nakon toga, igrači Proletera su otišli na testiranje i čekaju rezultate.

U utorak, u popodnevnim časovima, talas se nastavio vestima iz Subotice, trojica fudbalera su pozitivna na virus.

U FSS-u, posle Slaviše Kokeze i Marka Pantelića, koji su odavno preležali virus, sada je na udaru Mirko Bunjevčević, selektor pionira.

Iz teniskog sveta, Viktor Troicki ima korona virus i njega je to posebno zabrinulo zbog trudnoće supruge, onda je i Novak Đoković obelodanio da je u identičnoj situaciji, pa on i supruga Jelena imaju COVID-19, dok je u svetu košarke sve počelo sa Nikolom Jankovićem.

Košarkaš Partizana je saznao da ima virus posle oproštajne utakmice Dejana Milojevića, ali na sreću, tu se i zaustavila priča o širenju. Ipak, početkom ove nedelje je drugi slučaj zabeležen u FMP-u, Stefan Đorđević ima virus i to je izazvalo odustajanje od okupljanja reprezentacije.

U vaterpolo taboru, Nemanja Vico je zaražen među igračima, a nije pošteđen bio ni selektor Dejan Savić. Tu nije kraj, odbojkaški reprezentativac Aleksandar Atanasijević se takođe javio kao pozitivan, iako je veći deo vremena proveo u Italiji gde je pet puta bio negativan.

Iz naše odbojkaške reprezentacije, virus je otkriven i kod Marka Podraščanina, Dražena Luburića, Srećka Lisinca i trenera Igora Žakića, pa su svi završili u izolaciji.

Ostaje pitanje koliko je još sportista koji ovu infekciju mogu da nose, a da to ni ne znaju jer mnogi slučajevi prolaze "ispod radara" kao asimptomatski.

Za korona virus se obične veže nekoliko simptoma poput povišene temperature, malaksalosti, kratkog daha i problema sa disanjem.

Video: Dejan Osmanović: Grobar sam, a Partizanu sam dao prvi gol na debiju u Hajduku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. jun 2020 | 19:53

    Nedaj se Nole Đole, nek pocrkaju dušmani, sve će to proći...

  • cro5fd

    23. jun 2020 | 20:42

    Nole kralju izdrzi sve ovo i pobjedi sve uz inat i hvala ti na pokusaju humanitarnog turnira bit ce jos toga ....pozzz iz Hr

  • Ja64

    23. jun 2020 | 20:32

    Namesti te Bugi.....pročitaj malo istorije...ništa se nije promenilo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA