≫ 

Beograd domaćin juniorskog Evropskog prvenstva u veslanju krajem septembra

Takmičenje će biti održano 26. i 27. septembra u glavnom gradu Srbije

  • 0
Miloš Vasić, Nenad Beđik, veslanje, veslači Rio 2016 Foto: AP/Tanjug

Bord Evropske veslačke konfederacije i Organizacioni komitet Evropskog prvenstva za juniore 2020. u Beogradu, potvrdili su da će ovo takmičenje biti održano 26. i 27. septembra u glavnom gradu Srbije.

Zbog pandemije koronavirusa EP za juniore u Beogradu nije moglo da bude održano kako je prvobitno planirano 30. i 31. maja.

Uz pomoć Svetske veslačke federacije (FISA), a posle obavljenih konsultacija sa članicama Evropske veslačke konfederacije, kao i nadležnim institucijama - državnim i zdravstvenim, odlučeno je da se prvenstvo Starog kontinenta odloži za 26. i 27. septembar.

Veslački savez Srbije i Evropska veslačka konfederacija (EVK) svakodnevno su pratile razvoj situacije u vezi sa pomenutom pandemijom, pa su uz pomoć Vlade Srbije, kao i čelnika grada Beograda, napravili plan da se organizuje EP u skladu sa Smernicama za sprečavanje infekcije, zasnovanim na preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Komisije za sportsku medicinu FISA.

Svaki učesnik šampionata Evrope biće obavezan da popuni Zdravstveni upitnik, a članice EVK su obavezne da potpišu saglasnost, kojom prihvataju odgovornost za svoje timove.

Organizacioni komitet EP biće u kontaktu sa članicama EVK za dalje instrukcije u vezi sa podnošenjem svih formulara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA