• 0

Beograd domaćin juniorskog Evropskog prvenstva u veslanju krajem septembra

Takmičenje će biti održano 26. i 27. septembra u glavnom gradu Srbije

  • 0

Bord Evropske veslačke konfederacije i Organizacioni komitet Evropskog prvenstva za juniore 2020. u Beogradu, potvrdili su da će ovo takmičenje biti održano 26. i 27. septembra u glavnom gradu Srbije.

Zbog pandemije koronavirusa EP za juniore u Beogradu nije moglo da bude održano kako je prvobitno planirano 30. i 31. maja.

Uz pomoć Svetske veslačke federacije (FISA), a posle obavljenih konsultacija sa članicama Evropske veslačke konfederacije, kao i nadležnim institucijama - državnim i zdravstvenim, odlučeno je da se prvenstvo Starog kontinenta odloži za 26. i 27. septembar.

Veslački savez Srbije i Evropska veslačka konfederacija (EVK) svakodnevno su pratile razvoj situacije u vezi sa pomenutom pandemijom, pa su uz pomoć Vlade Srbije, kao i čelnika grada Beograda, napravili plan da se organizuje EP u skladu sa Smernicama za sprečavanje infekcije, zasnovanim na preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Komisije za sportsku medicinu FISA.

Svaki učesnik šampionata Evrope biće obavezan da popuni Zdravstveni upitnik, a članice EVK su obavezne da potpišu saglasnost, kojom prihvataju odgovornost za svoje timove.

Organizacioni komitet EP biće u kontaktu sa članicama EVK za dalje instrukcije u vezi sa podnošenjem svih formulara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima