Marsijal skinuo kletvu Junajteda staru 7 godina, Milivojević video svu moć Liverpula

Đavoli su sa 3:0 tukli Šefild u borbi za mesto koje sledeće sezone vodi u Evropu * Redsi dali jedan više Palasu

  • 0
Antoni Marsijal, Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

Francuski napadač Antoni Marsijal postigao je fantastičan het-trik za Mančester junajted u pobedi protiv Šefilda rezultatom 3:0 (2:0), u okviru 31. kola Premijer lige!

Marsijal je na taj način skinuo kletvu Đavola staru sedam godina što se tiče het-trikova koji nisu viđeni još od ere Alseka Fergusona i meča sa Aston Vilom u aprilu 2013. godine.

Podsetimo, tada je Robin van Persi postigao tri gola za Junajted koji je potom morao da čeka sedam godina i 63 dana. Inače, Marsijalu je ovo prvi het-trik u klupskoj karijeri.

Francuz je dva gola postigao u prvom poluvremenu (7. i 44. minut) na asistencije Markusa Rašforda i Arona Van Bisake, dok je u 74. postavio konačan rezultat takođe na dodavanje kolege iz napada.

Junajted je ovom pobedom pobegao pet bodova Šefildu u borbi za mesto koje vodi u Evropu, pritom su na samo dva iza Čelsija koji je na 4. mestu. Pomenućemo i sjajnu partiju Nemanje Matića koji je "dozvolio" veću slobodu Pogbi i Fernandešu.

Kao i Junajted, tako 49 bodova ima i Vulverhempton koji je golom Raula Himeneza u 60. minutu pobedio Bornmut. Aston Vila je dala bitan gol za opstanak protiv Njukasla u 83. minutu (1:1), dok je Everton slavio u gostima protiv prežaljenog Noriča golom Majkla Kina u 55. minutu.

Liverpul je u psolednjem meču dana torpedovao Kristal Palas sa 4:0 i zvanično stigao na dva boda od titule. A mogu da je osvoje već u četvrtak ako Mančester Siti ne pobedi Čelsi u Londonu.

Aleksander-Arnold i Salah su pogađali u prvom, Fabinjo i Mane u drugom delu, a srpski reprezentativac Luka MIlivojević ušao je u igru u 66. minutu.

Pogledajte golove sa Enfilda:

Premijer liga, 31. kolo:

Utorak:

Lester – Brajton 0:0

Totenhem – Vest Hem 2:0

Sreda:

Mančester junajted – Šefild junajted 3:0

(Marsijal 7, 44, 74)

Vulverhempton – Bornmut 1:0

(Himenes 60)

Njukasl – Aston Vila 1:1

(Gejl 68 - Elmohamadi 83)

Norič – Everton 0:1

(Kin 55)

Liverpul – Kristal Palas 4:0

(Arnold 23, Salah 44, Fabinjo 55, Mane 69)

Četvrtak:

Barnli – Votford 19.00

Sautempton – Arsenal 19.00

Čelsi – Mančester siti 21.15

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA