≫ 

Priča o meksikanskom Mesiju koji je oduševio Španiju: Nije prošao u Barsi, uzela ga Majorka

Mladi Luka Romero postao najmlađi debitant u istoriji Primere

  • 0
Luka Romero, debituje, FK Real Madrid  FK Majroka Printskrin: Youtube

Utakmica između Real Madrida i Majorke (2:0) će ostati zlatnim slovima upisana u istoriji Majorke pošto je Luka Romero( 15, 165) debitovao u redovima gostiju sa 15 godina i 219 dana i postao najmlađi fudbaler u istoriji Primere.

Radi se o momku argentinskog porekla koji je rođen u Meksiku, a svi ga porede sa legendom Barsleone Lionelom Mesijem.

Ovaj fudbaler rođen je u Durangu, u Meksiku, 18. novembra 2004. godine, kada je njegov otac Diego Adrian Romero Oivadis, argentinski reprezentativac, igrao za Alacranes de Durango.

Kasnije je morao da se preseli u Španiju, zemlju u kojoj je igrao u nižerazrednim klubovima Los Barios, San Pedro, Formantera...

Mladi Luka je kao klinac bio na probi u Barseloni, u čuvenoj školi "La Masija", ali  nije imao sreće i nije prošao selekciju, pa je stigao na Majorku, tim koji je debitovao ove srede u španskoj prvoj diviziji.

Zanimljivo je da je Luka, debitovao baš na rođendan dvojice najboljih igrača u Argentini, Lionela Mesija i Huana Romana Rikelmea, probivši za godinu dana barijeru u kojoj su oba fudbalera debitovala.

Mesi je prvi put debitovao 16. oktobra 2004. u dobi od 17 godina, po nalogu holandskog stratega Frenka Rajkarda, koji nikada nije sumnjao u Lionelove kvalitete da ga postavi u meč protiv Espanjola.

Debi Rikelmea je bio 10. novembra 1996. u Bomboneri protiv Union de Santa Fe za Na turniru u Aperturi iste godine, strateg koji je tada dao samopouzdanje tada mladom 18-godišnjem igraču bio je Karlos Bilardo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA