≫ 

Partizan zakomplikovao sebi život u Evropi porazom u Kupu: Evo šta ga čeka od 1. kola kvalifikacija

Sezona crno-belih za zaborav zapečaćena je burnim porazom u finalu Kupa što im je donelo i duži put kroz evropske kvalifikacije

  • 25
FK Partizan, Liga Evrope Foto: Marko Jovanović, Wikimedia

Partizan je posle dugo vremena sezonu završio bez ijednog trofeja, jedan je otišao Zvezdi, drugi Vojvodini, a crno-beli su kao posledicu toga, osim razočaranja, pretrpeli i duži, samim tim i teži put u evropskim kvalifikacijama u narednoj takmičarskoj godini.

Poraz u meču za trofej Kupa automatski je gurnuo crno-bele na prvi stepenik doigravanja za prolaz u drugo po jačini evropsko takmičenje, dok Vojvodina, zahvaljujući Kup uspehu, kreće od druge od ukupno četiri runde.

Podsećamo da će naredne sezone, zbog vremenskog pomeranja usled pandemije korona virusa, sva četiri kola kvalifikacija biti igrana na jedan meč, što je već samo po sebi dovoljno otežavajuća okolnost po klub iz Humske, i generalno za sve naše ekipe koje izlaze u Evropu.

Šokantan poraz na Čairu je samo dodatna komplikacija za tim Sava Miloševića.

POTENCIJALNI RIVALI PARTIZANA U 1. KOLU KVALIFIKACIJA

Strahinja Pavlović, FK Partizan, Finale Kupa, Niš Fudbaleri Partizana razočarani posle penal poraza u finalu Kupa na Čairu Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Dakle, Partizanu će biti posebno teško jer je sad jasno da mora proći četiri kola da se domogne grupne faze, a na tom putu čekaju ga i neka zanimljiva imena.

Pre nabrajanja potencijalnih rivala, važno je podsetiti i na datume odigravanja kvalifikacija koje, zaključno sa pretkolom, kreću 20. avgusta. Prvo kolo, u koje se uključuje Partizan, igra se sedam dana kasnije, drugo 17. septembra, treće 24. septembra, dok je plej-of na programu 1. oktobra.

Zasad su poznati neki od potencijalnih rivala Partizana u prvoj rundi.

U toj grupi klubova je i sarajevski Željezničar, možda i najatraktivnije ime iz "šešira" nepovlašćenih zbog ex-yu rivalstva, uz napomenu da će tek žreb, koji će biti održan 10. avgusta, odlučiti da li će se eventualni duel igrati u Beogradu ili Sarajevu.

Naravno, Željo je samo jedan od mogućih prepreka Partizana na duom i komplikovanom putu ka Ligi Evrope.

Potencijalni protivnici u 1. kolu su i Hibernijans (Malta), Levadija (Estonija), Tre Pene (San Marino), Petrokub (Moldavija), Saburtalo (Gruzija), Diferdanž (Luksemburg), Kauno Žalgurus (Litvanija), Riga (Letonija), Borac Banjaluka (BiH), Renova (Severna Makedonija), Bohemijans (R. Irska), Deri Siti (Irska), Inter Turku (Finska), Brejdablik (Island), Dinamo Batumi (Gruzija), Vikingur (Island)...

Liga Evrope, Liga šampiona, žreb Datumi žreba za Ligu šampiona i Ligu Evrope; Printskrin: Twitter.com/Playtony_rsb

Savo Milošević je odmah nakon saznanja da će se kvalifikacije igrati na jedan meč, uz žrebanje domaćina, rekao da je to katastrofa za Partizan. Sada mu početak iz 1. kola, dodatno komplikuje i otežava situaciju. Ne samo da će imati jednu prepreku više, već će morati da koriguje i rad na pripremama, jer će crno-beli morati da dostignu vrhunac forme ranije nego što su to u Humskoj priželjkivali za kvalifikacije u Evropi, nadajući se početku iz druge runde.

Crno-belima će u kvalifikacijama biti pakleno teško, a jedan od najtežih mogućih puteva mogao bi da izgleda ovako: 1. kolo - Željezničar, 2. kolo: Kairat: 3. kolo Hajduk Split, 4. kolo - Totenhem.

Video: Grobari izvređali svoje igrače posle finala Kupa i oterali kad su prišli tribini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    25. jun 2020 | 13:17

    Zašto "šokantan poraz"... Pa razlika između Vojvodine i Partizana je samo 2 boda... Što znači da su egal... A samim tim da je Vojvodina izvojevala 2 pobede u samo 4 dana nad Partizanom, znači da je i bolja od njega... Nema tu ništa šokantno...

  • Željko Pantić

    25. jun 2020 | 11:23

    'nate kriv je Terzić i ceo državni aparat.U ovakvim uslovima gde sudija čeka da izjednačimo a ne da pobedimo pa da svira kraj mi se jednostavno nismo snašli.I za kraj hoćemo penal za Zvezdu.

  • Mala sanja Jaramaza

    25. jun 2020 | 11:39

    Nazalost uprava Partizana i Savo i dalje srozavaju ugled klubu. Kakva Evropa,ako dodju do 3 kola uspeh. Treba zaboraviti Evropu,naci trenera,ako neko i hoce,i od septembra ici ozbiljno na osvajanje naseg ovako zalosnog prvenstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA