Znate li koji je skor Lalatovića protiv Zvezde, a kakav protiv Partizana? Postaje noćna mora Grobara

Ozbiljna prepreka postao je Lalat crno-belima, ne i Zvezdi protiv koje u 14 utakmica iam samo dve pobede

  • 24

Video: Lalatovića jedva smirili kad je krenuo ka Grobarima, prozivao ih bivši igrač Zvezde: Mrš kući!

Nenad Lalatović i Vojvodina su idealan spoj, pokazalo se to i na primeru osvajanja Kupa Novosađana sa temperamentnim trenerom na klupi.

U svom drugom mandatu na poziciji trenera "Stare dame" srpskog fudbala, Lalatović je dosegao najveći lični uspeh, i ne samo to, može se pohvaliti da kao šef struke "lala" ima pozitivan skor sa crno-belima!

Egal u finalu Kupa računamo kao trijumf zbog penal pobede, bio je to osmi uspeh nad Partizanom za Lalata od kad se bavi trenerskim poslom, a četvrta pobeda u dva mandata na klupi novosadskog superligaša, uz dva poraza.

Uvertira za Kup finale bio je "minimalac" na "Karađorđu" u superligaškom okršaju koji nije ni izbliza imao takmičarski značaj kao ovaj na Čairu, gde je ulog bio ogroman za oba tima.

FK Vojvodina - FK Partizan Lalatović u transu slavi pobedu u finalu Kupa; Foto: Marko Jovanović

Lalatović se u Nišu još jednom pokazao kao najteži rival Partizanu, ne propušta da pomene koliko je uvek motivisan za crno-bele, tu energiju prenosi i na svoje igrače, pa je i ishod u skoro polovini odigranih mečeva protiv Partizana bio pozitivan po talentovanog trenera.

Suma sumarum, od kad je uplovio u profesionalne trenerske vode, Lalatović protiv Partizana ima 8 pobeda, 10 poraza i 3 remija. 

Prvi sudar protiv crno-belih imao je još u vreme kad je vodio Donji Srem, to mu je bio i prvi trenerski angažman, poražen je tada 4:1 u okviru Kupa, da bi prvu pobedu nad crno-belima upisao kao šef struke Napretka godinu i po dana kasnije - 2:0, kojom je "pogurao" Zvezdu do prve titule posle šestogodišnje dominacije Partizana.

Bio je to, ispostaviće se, početak velikog rivalstva Lalatovića i Partizana koje je kulminiralo na Čairu najburnijom utakmicom ovih rivala.

Lalatović, ipak, ne može da se pohvali tako dobrim učinkom kada je reč o utakmicama sa svojim bivšim klubom Zvezdom. Tek dve pobede je dosad ostvario Lalat protiv crveno-belih, sa Voždovcem i Vojvodinom u prvom mandatu na klupi Novosađana.

nenad lalatović Nenad Lalatović na Marakanu došao sa sinovima u dresovima Zvezde dok je bio trener Čukaričkog; Foto: MN Press

Zvezda je u 14 utakmica sa ekipama koje je vodio njen bivši fudbaler i trener pobedila 10 puta, uz, rekosmo, dva poraza i dva remija.  

Teoretičari zavere ovde će posegnuti za Lalatovićevom "demotivacijom" protiv kluba za koji navija, usput mu se zamera na izjavama punim udvorištva pred svaki duel sa Zvezdom, a u negativnom smislu, reći će zli jezici, pamti se i njegov pomalo neprofesionalan gest kada je kao trener Čukaričkog na teren pre meča na Marakani izašao sa sinovima u Zvezdinim dresovima.

Lalatovićev učinak protiv večitih rivala

Lalatović protiv Partizana: 8 pobeda, 10 poraza, 3 remija

Lalatović protiv Zvezde: 2 pobede, 10 poraza, 2 remija

Valja na kraju dodati i to da je kao trener Zvezde Lalatović bio bez pobede nad Partizanom u dva večita derbija te sezone, a iz tog vremena pamti se njegov gospodski potez nakon egala na Marakani bez golova, kada je ušao u svlačionicu crno-belih i srdačno im čestitao titulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA