Kako je Lalatović srušio Partizan i Grobare metodom koju je Dule Vujošević koristio za Delije?

"Ušao je u glavu" pristalica Partizana, što se videlo od samog njegovog kročenja na teren Čaira, pa do samog kraja meča i govora vođe navijača dok je prozivao svoje igrače

  • 30
Duško Vujošević, Nenad Lalatović Foto: Marko Todorović, Marko Jovanović

Nenad Lalatović je upisao najslađu i najvažniju pobedu karijere! Pobedio je Partizan u finalu Kupa i tako osvojio svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri, a Vojvodini drugi u istoriji u ovom takmičenju.

Lalatoviću je ova pobeda bila utoliko draža, zato što je tokom čitavog meča doživljavao teške uvreda od strane navijača Partizana sa svih strana. Čim je kročio na teren Čaira pre zagrevanja, na njega se obrušila lavina uvreda Grobara, a tako je bilo tokom čitavog meča.

Više su navijači Partizana pevali Lalatoviću, nego svom klubu. Utisak je da im je izjavama pre meča "ušao u glavu", a dokaz toga je i njegovo pominjanje na kraju meča, kada je vođa Grobara preko megafona sramno izvređao igrače Partizana uz poruku "je*o vas Lalatović, pi**e jedne".

Video: Grobari izvređali svoje igrače posle finala Kupa i oterali kad su prišli tribini, pominjući Lalatovića

I tokom meča je Lalatović dobio i uvredljiv transparent, gde su Grobari poručili da je za njegovo ponašanje kriv "beli prah", aludirajući na kokain.

FK Vojvodina - FK Partizan Poruka Grobara upućena Lalatoviću; Foto: Marko Jovanović

Lalatovića su vređali i navijači Partizana koji su se stacionirali tik iza klupe Vojvodine, pa je na kraju morala i Žandarmerija da uđe na taj deo tribine, ne bi li sprečila eventualno veći incident.

Video: Policija ulazi na tribinu između klupe Vojvodine i navijača Partizana

Utisak nakon svega je da je Lalatović odneo psihološku pobedu nad navijačima Partizana. Usmerio je na sebe sav gnev navijača i svu negativnu energiju je prikupio na sebe. Ostavljajući svojim igračima mogućnost da igraju rasterećenije, ali i motivisanije, jer oni očigledno toliko vole svog trenera, da su ih uvrede Grobara prema Lalatoviću samo još više motivisale.

Video: Urnebesno: Ovako je Lalatović proslavio drugi gol protiv Partizana

- Nije problem, neka vređaju mene, ja to mogu da podnesem. A mojim igračima će sve to da bude samo dodatni motiv - rekao je Lalatović u najavi meča, a to se i obistinilo. Videlo se to nakon svakog gola Vojvodine, kada su mu igrači trčali u zagrljaj, kao i nakon poslednjeg penala koji je Voši doneo pehar.

Ovakvo ponašanje Lalatovića ipak nije nešto novo što je viđeno u našem sportu. Naime, gotovo identična situacija viđena je u odnosu Duška Vujoševića i navijača Crvene zvezde.

U galeriji možete videti deo fotografija koji dokumentuju vređanja Delija prema Vujoševiću i njegove reakcije na to.

I on je slično poput Lalatovića sav gnev i negativnu energiju navijača upijao na sebe. Ulazio je prvi na parket u prepunu halu naelektrisanih navijača Zvezde. Usledila bi salva zvižduka, uvreda, pljuvanja, gađanja... prava eksplozija negativne energije, a sve to bilo bi "začinjeno" horskim pevanjem "Kukavice" puštene sa razglasa, kao i uvredljivim transparentima i majicama.

Dule se na to samo smejao, znajući da će tako negativna energija dovoljno da se izduva kao probušen balon nakon njegovog pojavljivanja i da je neće biti dovoljno kada njegovi igrači izađu na parket.

Košarkaši Partizana su isto tako "ginuli" za svog "generala", kao što fudbaleri Vojvodine sada "ginu" za Lalatovića. Tako su Grobari propustili priliku da nauče iz primera večitog rivala, koji je godinama primenjivao ovaj metod i energiju mržnje prema treneru protivničke ekipe, a on im je na to vraćao osvojenim titulama.

Video: Lalatović odgovorio Grobarima: Reakcije neprimerene, ali i ja trpim uvrede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    25. jun 2020 | 12:44

    Partizan je igrao bolje, organizovanije, opasnije. Vosa dva suta u gol i oba pogotka... Naravno, Partizan je Partizan, nastavio je da pritiska i haos, izjednacenje. Penali, to je kocka. Tako da, kakav bre Lalat i glava, to su gluposti. Vosa se povukla i tukla. Ali ok, i to se zove fudbal...

  • Keba

    25. jun 2020 | 13:02

    Lalatović je ljudska gromada u odnosu na Dula!!!

  • Lenjin

    25. jun 2020 | 12:28

    Lalatović ne može da ide u istu rečenicu sa Duletom Vujoševićem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA