≫ 

Liverpul je šampion Engleske! Titula se vratila na Enfild posle 30 godina patnje i agonije - YNWA!

Porazom od Čelsija na Stamford Bridžu od 2:1 Građani i zvanično predali titulu šampiona velikanu sa Enfilda

  • 12
Liverpul Fudbaleri i navijači Liverpula večeras mogu da slave; Foto: Tanjug/AP

Sve je gotovo! Posle 30 godina šampionska titula se vratila na Enfild! Liverpul je od ovog četvrtka i matematički postao novi šampion Engleske, zahvaljujući Čelsiju, koji se pretplatio na saplitanje rivala u borbi za titulu.

Pre četiri godine Plavci su baš na Stamford Bridžu sapleli Totenhem i omogućili Lesteru da osvoji senzacionalnu titulu šampiona Engleske, a večeras su isto to uradili i sa Građanima Pepa Gvardiole koje su iznenadili na kontre i stigli do zasluženog trijumfa od 2:1.

Pobede kojom je Liverpul sedam kola pre kraja otišao na 23 boda razlike, pa će sledećeg četvrtka na stadion Građana moći da stigne sa oreolom prvaka Engleske i odnese pehar namenjen šampionu Engelske.

Korona virus i prekid sezone, pa prazne tiribine i socijalna distanca, usloviće da imamo verovatno najtišu proslavu šampionske titule u Premijer ligi, ali opet i to je pečat koji će pratiti ovu istorijsku titulu Crvenih. Ne zato što je čak 19. u istoriji kluba, već zato što je stigla posle godina u kojima je vladalo mišljenje da je ovaj klub "ukleti Luzerpul" koji nikada neće podići čuveni pehar.

Nekada najveći klub na Ostrvu i u Evropi je nekoliko puta bio blizu cilja u protekle tri decenije, ali su greške, pa i ono čuveno klizanje Stivena Džerarda pre nekoliko sezona rušile san o šampionskoj tituli. San koji je postao java tek dolaskom Jirgena Klopa. Sjajni Nemac napravio je zaista šampionsku mašineriju, a čak i Pep Gvardiola mora da mu stegne ruku sledećeg četvrtka zbog one nestvarne serije uzastopnih pobeda ove sezone.

Bilo bi nepošteno da je sezona zbog prekida i pandemije bila poništena kako su navijači Junajteda priželjkivali, jer je Liverpul bio ubedljivo najbolji. I njegovi navijači treba da slave. Svašta su preturili preko glave za sve ove godine, kada su poslednji put bili šampioni nismo imali ni društvene mreže, pa je vreme da večeras u Mersisajdu opet zagrmi "You will never walk alone" kao nekada.

Što se tiče utakmice na Stamfordu, Siti je bio bolji i dominantniji, ali je hitronogi Kristijan Pulišić sjajnim begom u 35. minutu šokirao Građane i doneo prednost Plavcima. Siti je u život vratio Kevin de Brujne, fenomenalnim pogotkom iz slobodnjaka u 55. minutu, ali od tog trenutka Građane kao da je neko isključio.

Čelsi je dva puta mislio da je lopta prešla gol liniju, ali to nije pokazala gol-lajn tehnologija. Ipak, u 77. minutu VAR je ispravno konstatovao igranje rukom Fernadinja, a Vilijan je sa bele tačke doneo trijumf svom timu i označio početak slavlja u Liverpulu.

Desetkovani Mančester Siti nije ništa mogao do kraja utakmice pa se dosadašnji šampion i matematički odrekao krune. Krune koja sija od noćas u Mersisajdu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    25. jun 2020 | 23:15

    Дал ће енглеске новине овако писати за пртзн кад за 30 г.поново узме титулу😁😁😁

  • Honor

    25. jun 2020 | 23:12

    Uzasno gadan klub

  • 🔴🔵⚪

    25. jun 2020 | 23:13

    Sad, pa opet za 30...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA