≫ 

Sreća njegova što nema VAR-a: Pogledajte kako je Mitrović udario laktom u glavu rivala i izvukao se

Srbin se provukao, ali njegov klub nije pošto je dobio tri komada u derbiju Čempionšipa od Lidsa

  • 5
Aleksandar Mitrović Foto: Printscreen/Twitter/@mhardysport

Lids i Fulam su ovog popodneva na Eland Roudu odigrali derbi 39. kola Čempionšipa, a izuzetno naelektrisanoj atmosferi, jer se radilo o borbi za sam vrh tabele, doprineo je i potez Aleksandra Mitrovića iz drugog minuta utakmice.

Srpski reprezentativac je imao sreće što u Drugoj ligi Engleske nema VAR-a jer bi verovatno dobio crveni karton zbog udaranja laktom protivničkog igrača. Nastradao je štoper Lidsa Ben Vajt koji je "popio" nokaut, ali se srećom pridigao i nastavio meč.

Engleski ljubitelji fudbala su bili besni na Mitrovića zbog ovog poteza pa ga nisu štedeli u komentarima, a Lids je u nastavku utakmice pregazio londonski tim sa čak 3:0.

Prednost jorkširskom klubu koji juri promociju posle 16 godina doneo je najbolji strelac Patrik Bamford u desetom minutu, da bi u nastavku utakmice Ezgjan Alioski u 56. i Džek Herison u 71. minutu postavili konačan rezultat.

Lids se ovom pobedom osamio na prvom mestu Čempionšipa sa 74 boda, što je osam više od trećeplasiranog Brentforda koji drži plej-of poziciju.

Fulam je posle drugog vezanog neuspeha posle nastavka sezone pokazao da je u krizi, a ukoliko pride Mitrović nakandno bude suspendovan zbog udranja Vajta mogli bi da izgube korak u trci za plej-of.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA