≫ 

Zvezda se oglasila povodom smrti Ilije Petkovića

Crveno-beli su se oprostili od uvaženog rivala iz OFK Beograda

  • 0
Zgrada SD Crvene zvezde, Crvena Zvezda Foto: Marko Todorović

Legendarni fudbaler i selektor Jugoslavije i Srbije i Crne Gore Ilija Petković preminuo je‚u subotu 27. juna oko 16.30 u Beogradu u 75. godini., potvrdio je za Telegraf Prof. Dr Miljko Ristić, predsednik zdravstvene komisije FSS.

Proslavljeni napadač izgubio je bitku posle komplikacija stanja sa pucanjem čira, a dobio je i korona virus, posle nekoliko dana koje je proveo na bolničkom lečenju. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih fudbalera u istoriji na ovim prostorima.

"Crvena zvezda je sa nevericom i velikom tugom dočekala vest da nas je napustio Ilija Petković. Do poslednjeg trenutka svi u klubu smo bili ubeđeni da će Petko pobediti i ovog puta, da je njegovo srce jače od svega. Nadali smo se i bukvalno navijali, da i ovaj problem reši na sebi svojstven način, fintom, šmekom, hrabrošću i osmehom pobednika. Nažalost to se nije dogodilo.

Ilija Petković Foto: MN Press



"Legenda našeg fudbala nije više sa nama, a iza njega je ostala velika praznina u našem klubu. Zvezdini veterani su sa Petkom delili fudbalski život, sve muke i radosti koje on nosi, više od pola veka, naš stručni štab i prvotimci su često upijali njegove savete, a igrači omladinske škole su primili mnoštvo pehara upravo iz ruku Ilije Petkovića...

"Crvena zvezda upućuje poslednji pozdrav velikom igraču, fudbalskom romantičaru, rivalu, šmekeru i učitelju. Petko večna ti slava!

"Crvena zvezda izražava najdublje saučešće njegovoj porodici" navodi se u saopštenju Zvezde.

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio se povodom smrti bivšeg selektora:

Video: Ilija Petković na komemoraciji: Otišao je tiho kao što je i živeo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA