≫ 

Mali, opusti se, debitanti uvek igraju najbolje! Deki otkrio Petkovu rečenicu koju neće zaboraviti

Deki je s tugom ispratio šta se desilo

  • 3
Deki i Ilija u reprezentaciji Foto: MN Press

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković oglasio se povodom smrti nekadašnjeg selektora Srbije i Crne Gore Ilije Petkovića.

Stanković je sa Petkovićem sarađivao u periodu između 2003. i 2006. godine jer je bio deo reprezentacije u vreme kada je čuveni "Tajfun sa Karaburme" bio selektor, ali i pre toga, dok je Petković bio u reprezentaciji kao asistent.

Ekipa koja se tada zvala Srbija i Crna Gora bila je tokom kvalifikacija za mundijal u Nemačkoj poznata po čeličnoj odbrani, dok je, već iskusni Stanković u to vreme bio zadužen za red u veznoj liniji.

- Tužna i neprijatna vest o odlasku našeg Petka samo nas je podsetila da dela ostaju iza nas zauvek! Selektore, Petko tvoja dela će pamtiti fudbalski svet a ja između ostalog i rečenicu "mali, opusti se, debitatnti uvek igraju najbolje"! Hvala ti za svaku lekciju i svaki osmeh, počivaj u miru - rekao je Stanković na društvenoj mreži Instagram.

Srbija i Crna Gora se na samom turniru nije proslavila, pa je Petković napustio klupu reprezentacije, Srbija je u međuvremenu postala nezavisna država i Deki je za nju nastavio da igra do 2013.

Da podsetimo, Petkoviću je pre nekoliko dana pukao čir, te je završio na lečenju, u međuvremenu mu je otkriven i korona virus, pa je slavni trener bio na respiratoru. U petak je bilo nade u boljitak, ali je u subotu preminuo nekadašnji trener i igrač OFK Beograda.

Video: Zašto se Deki posle svakog gola Zvezde rukuje s Milijašem?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor84

    27. jun 2020 | 20:09

    Počivaj u miru Ile!

  • Vukodlak

    27. jun 2020 | 20:47

    Legende , NIKADA NE UMIRU.

  • Ранко_Подгорица

    27. jun 2020 | 21:20

    Велики мајстор,сјећам се још као дјечак изреке чувеног коментатора Младена Делића;старе лије Петковић Илије;почивај у миру и лака ти црна земља.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA