Sudije u Italiji debelo "rade" za Lacio? Statistika sviranih penala ubedljivo favorizuje Rimljane

Za rimski klub ove sezone svirano najviše penala i najmanje protiv njega

  • 10
FK Đenova - FK Lacio Foto: Tanjug/AP

Lacio je "najprivilegovaniji" tim u Seriji A kada je reč o penalima za i protiv rimskih "nebeskoplavih", potvrđuje  dosadašanja statistika. Sudije su dosad svirale čak 15 jedanaesteraca za tim našeg Sergeja Milinković-Savića, što je samo tri manje od rekorda Serije A koji je postavio Milan u sezoni 1950/1951.

Jasno je da je taj rekord sada ugrožen, a ono što je takođe veoma zanimljivo je da je Lacio tim protiv kojeg su arbitri sudili najmanje kaznenih udaraca ove sezone - samo tri!

Za teoretičare zavera, navijače drugh klubova, ovo će biti sasvim dovoljan materijal da iskontruišu "činjenicu" kako sudije "guraju" rimski klub.

U Seriji A je ove sezone i generalno zabeležen veći broj penala nego prethodne sezone, dosad ih je svirano 133, a tokom čitave prethodne takmičarske kampanje 122.

Iza Lacija, po broju sviranih penala su Đenova (13), Leće i Juvetnus (10), Roma (9), Atalanta, Sampdorija, Inter (8), Spal (7), Fiorentina, Verona, torino, Kaljari (6), Bolonja (5), Milan (4), Breša, Sasuolo (3), Parma, Napoli (2), a jedino Udinezeu dosad nije sviran nijedan kazneni udarac.

Sudije su ove sezone najviše penala sudili protiv Lećea i Breše, devet, iza slede Juventus, Udineze i Sasuolo, protiv kojih su rivali izveli osam udaraca sa "kreča".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ognjen

    28. jun 2020 | 17:53

    A za Srbiju cutimo, manite se Italije imamo ovde vecih briga.

  • Nusknvp

    28. jun 2020 | 21:29

    Da Zvezda igra u Italiji, potukla bi sve rekorde sa penalima

  • miha i deki sud preki

    28. jun 2020 | 19:27

    ako je tamo Miha ovamo Deki jedanko je zvezda a to znaci nepostenje..cemu se raduju ovi jadnici sa 76 penala u sezoni..to samo ima srbija...jad i tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA