≫ 

Sahrana Ilije Petkovića u četvrtak

Bivši selektor Srbije i Crne Gore biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

  • 1
Ilija Petković Foto: MN Press

Bivši igrač i trener OFK Beograda, i nekadašnji selektor SCG Ilija Petković, biće sahranjen na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana u četvrtak.

Opelo počinje u 13:30, a sahrana u 14 časova. Komemoracija će biti održana u Fudbalskom savezu Srbije, dok će Knjiga žalosti biti otvorena u prostorijama OFK Beograda od 10 do 14 časova svakog dana.

Petković je poslednjih dana bio smešten u Urgentnom centru na Bežanijskoj kosi, gde je bio na respiratoru. Njemu je pukao čir na dvanaestopalačnom crevu dok je bio sam kod kuće, zbog čega je izgubio veliku količinu krvi. U bolnici je ustanovljeno da je pozitivan i na korona virus.

Petković, koji je rođen u Kninu 22. septembra 1945. godine, najveći deo igračke karijere je proveo u OFK Beogradu. Na Karaburmu je stigao kao 19-godišnjak iz Dinare, a pored fudbala paralelno je studirao i na Ekonomskom fakultetu.

U čuvenom plavo-belom dresu Romantičara u dva mandata zabeležio je 417 nastupa i 68 golova, a učestvovao je i u osvajanju Kupa Maršala Tita iz 1966. godine, poslednjeg značajnog trofeja Romantičara u istoriji kluba. U pauzi između dva boravka na Karaburmi nastupao je u Francuskoj za ekipu Troa tri sezone (122 utakmice/7 golova).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kistanje-Knin

    30. jun 2020 | 03:52

    Počivaj u miru legendo naša! 2006 si obradovao celu naciju, odveo si našu reprezentaciju na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Nemačku, kao selektor si tada kao i uvek dao sve od sebe i kada smo igrali u najjačoj grupi bilo je nade za prolazak. Za samo kratko vreme je Srbija izgubila dva najbolja selektora koje je ikada imala u istoriji srpskog fudbala Iliju Petkovića i Radomira Antića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA