≫ 

Pipo Inzagi i "italijanski Liverpul" ozvaničili plasman u Seriju A, stigao i bivši napadač Čelsija

Nekada najgori klub u ligama petice se vratio u velikom stilu

  • 0
Benevento, Pipo Inzagi Filipo Inzagi; Foto: Printscreen: YouTube/Benevento Calcio

Benevento je prvi povratnik u Seriju A, pošto je trijumfom nad Juve Stabijom od 1:0 sedam kola pre kraja i zvanično osvojio titulu pravaka u Seriji B.

Popularne "Veštice" se tako posle dve godine vraćaju u elitni rang italijanskog fudbala, a nakon što su u prvoj i istorijskoj sezoni u eliti završile na dnu tabele kao jedna od najgorih ekipa ikada u ligama petice.

Ove sezone pod dirigentskom palicom legendarnog Pipa Inzagija, Benevento je pobeđivao sve redom i zasluženo osvojio Seriju B.

Na 31 odigranoj utakmici, ovaj klub ima samo jedan poraz, uz sedam remija i 23 pobede, a ovo je prvi put još od sezone 1997/98. da jedan klub iz Serije B sedam kola pre kraja obezbedi plasman u elitu.

Interesantno da je tokom utakmice sa Juve Stabijom stigla i potvrda da u Benevento stiže i čuveni francuski napadač Loik Remi, bivši fudbaler Čelsija, kome je istekao ugovor sa Lilom i biće prvo veliko pojačanje Pipa Inzagija za Seriju A.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA