Otkrivamo plan Partizanove transfer politike: Crno-beli ne smeju da odugovlače s prodajom

Ranijih godina klub je čekao poslednji momenat i kraj kvalifikacija, ali zbog promene sistema u Ligi Evrope, sada bi to bio preveliki rizik

  • 24
Filip Stevanović, Umar Sadik, FK Partizan Foto: MN Press

Red potencijalnih kupaca je u Humskoj za Umara Sadika i Filipa Stevanovića, svakodnevno se javljaju klubovi sa zapada Evrope, takođe i iz Rusije, Turske, Kine, raspituju se za cenu i Partizan je prosto na slatkim mukama.

Ipak, crno-beli moraju da naprave jasnu strategiju eventualnog velikog transfera, odnosno tajminga prodaje jednog od pomenutih fudbalera, jer okonlnosti, usled pandemije korona virusa, nisu regularne i neki uobičajeni koraci više ne važe.

Da se pošast nije dogodila, Partizan bi, kao i ranijih godina, kada se nalazio u sličnim situacijama, sačekao sa prodajom bitnog igrača do samog kraja letnjih kvalifikacija. Bila bi izvagana najbolja ponuda, a igrač iskorišćen još u misiji plasmana u evropska takmičenja, a potom prodat.

Ipak, u slučaju, recimo, Sadika, koliko god to u Humskoj želeli, to teško da će biti izvodljivo, jer bi rizik zbog pomenutih okolnosti, odnosno promenjenog sistema kvalifikacija za Ligu Evrope, naprosto bio preveliki.

Partizan ima jasan plan da u sačuva tim za narednu godinu, shodno tome biće prodat (skupo) samo jedan fudbaler i bio to Sadik ili, pak, Stevanović, koji je takođe u fokusu mnogih klubova, crno-beli moraju da iskoriste prvu pravu priliku za realizaciju transfera, nevezano za kvalifikacioni ciklus.

Na taj način će Partizan imati resurse da sačuva tim, ali i finansijski obezbedi nesmetano funkcionisanje kluba u narednoj sezoni, u kojoj iz Humske najavlju pohod na šampionsku titulu. Ako uz to ekipa uspe i da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, biće to dodatna novčana injekcija, koja će, kao i u minuloj sezoni, obezbediti apsolutni mir crno-belima na svim nivoima.

Rekosmo već, cena Umara Sadika iznosi 15.000.000 evra, nešto više više Partizan traži za svog vunderkinda Filipa Stevanovića, a Partizan je već pripremio zamene i to se pre svega odnosi na eventualni odlazak Nigerijca, no, o tom – potom...

Video: Maestralni Sadik: Potezi koji su obeležili derbi

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR PODGORICA

    30. jun 2020 | 15:16

    Navijači nalog kluba, zvezdičice su ljubomorni što jedan igrač Partizana, vredi više nego ceo tim koji oni imaju. Padavičari.

  • RilStori

    30. jun 2020 | 13:39

    Ako zadrzimo tim na okupu i sledece sezone lagano drugi

  • Taras

    30. jun 2020 | 13:43

    Red pontecijalnih kupaca Sadika koji se otimaju koji če prije dati 15 mil partizanu,,, haha ha nisam se odvno ovako slatko nasmejao,, kao ovom grobaru iz telegrafa,, pa znete li kakav se igrač moze kupiti za 15 mil evra,, po to vase drvo ne moze pretrčati 20 m da se ne sapetlja,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA