"De Brujne će morati da tapše Liverpulu čiji igrači ne mogu ni pertle da mu vezuju - kakva glupost"

Bivši fudbaler Liverpula Deni Marfi smatra da je tradicija gde se za šampiona Engleske u fudbalu pravi počasni špalir - besmislica

  • 2
Mančester Siti Junajted, Manchester City United Foto: Tanjug/AP

Igrači Mančester Sitija, prethodnog prvaka će to učiniti u četvrtak za fudbalere Jirgena Klopa i Liverpul koji je prošle nedelje, sedam kola pre kraja krunisan kao novi šampion.

Ovo je prva titula Liverpula posle punih 30 godina, a menadžer Građana Pep Gvardiola potvrdio je da će on i njegovi igrači aplaudirati Redsima tvrdeći da je zasluženo.

- To je pokazatelj poštovanja, prava stvar da se uradi, poruka koju pokušavaš da pošalješ fudbalskom svetu, da kad neko pobedi ti pokažeš poštovanje - kaže Marfi za TalkSport.

Međutim, čovek koji je nastupao za Liverpul između 1997. i 2004. godine kaže da će Siti ovim činom pokazati nešto drugo.

- Činjenica da će oni to uraditi u četvrtak pokazuje poniznost, kažu "dobro urađeno" Liverpulu i izraz da cene njihov kvalitet. Sve je to gomila gluposti. Ne znam kad je to počelo i zašto, ali meni bi bilo neprijatno. Uradiću zato što moram, ali ne bih to inače radio iskreno - dodaje Marfi.

Objašnjava da to ni navijači čak ne žele da se radi, ali je sve zbog pozitivne svrhe, kao priznanje da je neko bolji od pobeđenog.

- Kevin De Brujne je recimo najbolji vezista, verovatno na svetu, a on će tapšati i biti deo špalira za igrače koji ne mogu ni da mu vezuju pertle na kopačkama - zaključio je Marfi.

Video: Lalatović uzeo mikrofon, a onda je krenulo prozivanje: Trener poslao uvredljivu poruku Grobarima

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magnus

    30. jun 2020 | 14:05

    Kakva glupost... Fudbal je timski sport. Mozda Liverpul nema igraca koji je kalibar KDB, mada licno smatram da ima, Alison, VVD, Mane, Salah, ali uspeli su da naidgraju TIM MAn City-a i to je to

  • Budala

    30. jun 2020 | 17:52

    Sta ti sad nalupa momce,znaci salahu,firminu,maneu treba da aplaudira a hendersonu,fabinju netreba jer igraju na toj poziciji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA