≫ 

Vrtoglavi rast cene Zvezdinih bisera, nakon što ih je Deki gurnuo u vatru: Na Marakani trljaju ruke!

Veljko Nikolić i Željko Gavrić među 20 igrača sa najvećim rastom cene na specijalizovanom sajtu za procenu vrednosti fudbalera

  • 23
Veljko Nikolić, Željko Gavrić, Rast cene Zvezdinih bisera Foto: MN Press, Transfermarkt.de

Crvenoj zvezdi se višestruko isplatilo to što je tokom proleća forsirala mlade talenovane igrače iz svoje omladinske škole. Dejan Stanković je po dolasku na mesto trenera odlučio da napravi rez i da u "vatru gurne" Željka Gavrića i Veljka Nikolića, a rezultati toga vide se u novom preseku Transfermarkt sajta, specijalizovanog za procenu vrednosti fudbalera.

Po ovom sajtu, Željko Gavrić i Veljko Nikolić su među 20 fudbalera sa najvećim rastom cene u poslednjih godinu dana. Gavriću je cena sa 50.000 evra skočila na 3 miliona evra, dok je Nikoliću sa 50.000 skočila na 2 miliona evra.

Trenutno je Gavrić sa tri miliona evra najvredniji igrač Zvezde prema proceni Transfermarkta, a tolika je procenjena vrednost još nekoliko igrača crveno-belih.

Gavrić se našao i među sto kandidata za osvajanje nagrade "Zlatni dečak", koja se dodeljuje najtalentovanijem fudbaleru sveta, a nalazi se na 12. mestu u svetu prema procentu rasta vrednosti na Transfermarktu. Nikolić je na 20. mestu u istoj kategoriji po ceni rasta cene na ovom specijalizovanom portalu.

Podsetimo, sličan rast cene imao je i Partizanov biser Filip Stevanović, nakon što je "gurnut u vatru" u Humskoj. Prvobitno mu je cena skočila sa 100.000 na četiri miliona evra, dok nakon najnovijeg preseka ona iznosi 8 miliona evra i po tome je on trenutno najvredniji fudbaler crno-belih.

Zvezda bi, ukoliko primeni isti princip i izdrži interesovanje evropskih klubova za Nikolića i Gavrića, mogla višestruko da profitira ukoliko oni eksplodiraju naredne sezone, jer mladim i talentovanim igračima cena može samo da raste.

Video: Pogledajte prvenac Željka Gavrića za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki

    1. jul 2020 | 13:37

    Prvaci, sampioni, najjaci, a najskuplji igrac 3 miliona? E moj Terzo....

  • 😂

    1. jul 2020 | 14:27

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 mora da terzinjo debelo placa za ovakav marketing. Obojica ne vrede pola miliona.

  • Obojica

    1. jul 2020 | 14:45

    Ne vrede 300 hiljada...debelo terza placa za marketing.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA