≫ 

Čelsi poplaveo od tri udarca Čekićara, Vest Hem piše najspektakularniju pobedu sezone!

Kakav meč u Londonu

  • 2
Čelsi-Vest Hem, premijer liga Foto: Tanjug/AP

Fenomenalno je bilo na londonskom zdanju, domu fudbalera Vest Hema, koji su se izborili za možda najvažniju, usput i najspektakularniju pobedu ove sezone, bez sumnje, zbog načina na koji su došli do nje i zbog imena rivala, a on nije mogao biti ideallniji za ovakav trijumf:

Vest Hem - Čelsi 3:2, posle najboljih 90 minuta nastavka Premijer lige.

Heroj "Čekićara" zove se Andrej Jarmolenko, strelac gola u 90. minutu, za veliku pobedu koja se može pokazati kao ključna u borbi za opstanak, ali slava ide terminatoru Majklu Antoniju i Tomasu Sušeku, čiji su pogoci održavali tim Dejvida Mojesa u egal borbi sa gradskim rivalom.

Oba gola za Čelsi delo su Vilijana.

Izdržali su Mojesovi momci mnogo toga večeras do konačnog preokreta, šokantan sled događaja u prvom poluvremenu kada im je poništen gol posle VAR inervencije, i penal posle kog je Čelsi poveo.

Sve to se izdešavalo u roku od pet minuta.

Pogledajte zbog čega je "Čekićarima" poništen pogodak, razlog je bila nedozvoljena pozicija Antonia koji je ležao, a ne strelca Sušeka - tamnoputi napadač je telom ometao Kepu da bolje interveniše.

Sušek je, ipak, do kraja poluvremena uspeo da zatrese mrežu, sjajan je Čeh bio večeras, uporan i rešen da pokrene svoj tim koji je na poluvremenu imao egal, a onda, u 52. minutu, i vođstvo preko neumornog Antonia.

Engleski napadač je najpre pao na ivici kaznenog prostora u akciji koja je prethodila golu, ali je ustao i ispratio napad, i na kraju pogodio mrežu za prednost Vest Hema.

Čelsi-Vest Hem, premijer liga Foto: Tanjug/AP

Međutim, Čelsi ima majstora Vilijana koji je perfektnim golom iz slobodnog udarca vratio meč u rezultatski egal, najavio buru koja je usledla u nastavku. "Plavci" su navalili na gol rivala, više je lopta išla ka golu domaćeg tima, ali onda je usledio šokantan kraj po goste - školska kontra i mat od strane Jarmolenka, njegov prvi gol posle mnogo vremena, ali koliko bitan za klub!

Najveći pobednici dana, uz Vest Hem, su i Vulverhempton i Mančester junajted, koji su dočekali poraze direktnih rivala za Ligu šampiona, Čelsija i Lestera, te će do kraja krenuti u juriš na elitno takmičenje.

Čelsi-Vest Hem, premijer liga Foto: Tanjug/AP

Premijer liga, 32. kolo:

sreda

Arsenal - Norič 4:0

(Obamejang 33, 67; Džaka 37, Soareš 81)

Everton - Lester 2:1

(Rišarlison 10, Sigurdson 16p - Ihenaćo 51)

Bornmut - Njukasl 1:4

(Gosling 93 - Gejl 5, Longstaf 30, Almiron 57, Lazaro 77

Vest Hem - Čelsi 3:2

(Sušek 42, Antonio 51, Jarmolenko 90 - Vilijan 42.p, 72)

subota

Aston Vila - Vulverhempton 0:1

(Dendonker 62)

nedelja

Votford – Sautempton 1:3

(Bednarek 79 - Ings 16, 70, Vord-Praus 82)

ponedeljak

Kristal Palas - Barnli 0:1

(Mi 62)

utorak

Brajton – Mančester j. 0:3

(Grinvud 16, Fernandeš 29, 50)

četvrtak

Šefild - Totenhem

Mančester siti – Liverpul 21:15

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    1. jul 2020 | 23:33

    Zamislite foru da na kraju Junajted i Vukovi završe u top 4, a izvise Čelsi i Lester, koji je sve gori i gori. P. S. Čekićarima je mesto u eliti..

  • Stvarno

    2. jul 2020 | 10:34

    E, stvarno i jesu poplaveli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA