Prvi zaraženi fudbaler u Švajcarskoj doneo koronu iz Srbije: Nisam išao na žurke, obilazio sam sela

Boris Babić, zvezda Sent Galena, potvrdio je da ima korona virus

  • 1
Boris Babić, Sent Galen Printskrin: Youtube/hallochamps

Švajcarski Sent Galen ovih dana je posebno u žiži javnosti navijača u Srbiji, jer eventualna njihova titula pomaže Crvenoj zvezdi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Trenutno je ova ekipa i prva na tabeli ispred Jang Bojsa, ali je sada u pažnji tamošnjih medija zbog fudbalera srpskog porekla, Borisa Babića, koji je zaražen korona virusom.

Babić je prvi fudbaler u švajcarskoj ligi koji je zaražen korona virusom, a u nedelju se vratio u Švajcarsku, nakon što je bio u Srbiji. Ranije ove nedelje, Babić je testiran i ustanovljeno je da je zaražen korona virusom.

- Da, tačno je - potvrdio je on švajcarskim medijima.

Inače švajcarski mediji ovih dana udaraju žestoko po Srbima koji su se vratili u ovu zemlju, a prethodno su bili u Srbiji, gde su se na žurkama zarazili korona virusom.

Babić itiče da nije bio na žurkama, ali da je obilazio sela i rodbinu, kao i da nije bio na masovnim događajima.

- Posetio sam prijatelje i porodicu na nekoliko dana. Išao sam u nekoliko sela, ali nisam bio na događajima gde se okuplja veliki broj ljudi.

Babić je testiran odmah po dolasku iz Srbije, jer je protokol Sent Galena nalagao obavezu testiranja za svakoga ko dođe iz druge zemlje.

- Boris nije imao kontakt ni sa kim u timu - rekao je predsednik ekipe Matijas Hupi.

Sportski direktor kluba Alan Suter objasnio je i zašto je Babić bio u Srbiji.

- Uvek dozvoljavamo dugo povređenim igračima da imaju odmor od 14 dana tokom ekstremno duge rehabilitacije. U redu je za Borisa da ode da poseti svoju porodicu. U to vreme kada je otputovao nije bilo znakova da će situacija u Srbiji ovoliko da eskalira u ovom pravcu - rekao je Suter.

Babić je trenutno u karantinu kod kuće. Inače, on je u februaru, pre nego što je liga prekinuta, doživeo tešku povredu ligamenta kolena i već tada se znalo da je otpisan do kraja sezone u kojoj je bio jedan od glavnih igrača Sent Galena. Postigao je 8 golova i imao 2 asistencije na 21 meču ove sezone.

Video: Kako je Đoković preko noći Hrvatima postao neprijatelj broj 1?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ruralni srbin

    2. jul 2020 | 12:36

    Bio zarazen i pre nego je dosao kod nas.Sumnjate?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA