Policija pretresla kuću fudbalera HSV-a, sumnjaju da se lažno predstavlja

Bakeri Jata ponovo na udaru nemačkih vlasti

  • 0
bakeri jata Foto: youtube/hsvreporter

Dugo već traje sumnja u vezi sa pravim identitetom fudbalera Hamburga Bakerijem Jatom (22), još od kako je kročio na fudbalsku scenu u Nemačkoj u kojoj se obreo kao izbeglica iz Gambije. 

Njegov slučaj bio je do oktobra prošle godine u rukama tužilaštva u Bremenu, ono ga je u međuvremenu predalo kolegama u Hamburgu, koje su nastavile istragu protiv fudbalera nemačkog drugoligaša.

Lokalni mediji prenose da je policija izvršila raciju u kući Jate, odakle je pokupila mogući dokazni materijal poput telefona i tableta, sve kako bi utvrdila da li je Bakeri Jata osoba za koju se predstavlja.

- Tek pošto vidimo zbog čega je moj klijent pod istragom, moći ću da dam komentar - rekao je pravni zastupnik Gambijca Tomas Blivier.

Sumnja se, naime, da je pravo ime Bakerija Jate Bakeri Dafeh i da ima više od 22 godine, koliko mu piše u zvaničnoj dokumentaciji.

Do ovih sumnji nemačko tužilaštvo i policija su došli na osnovu rezultata jedne druge istrage, čiji detalji zasad nisu poznati javnosti.

- U suštini, ta istraga јe pokazala da јe bio u kontaktu sa ljudima koјe smo najviše povezivali sa gospodinom Dafehom. Postoji sumnja da su Jata i Dafeh iste osobe - rečeno je iz tužilaštva.

Prošle godine list Bild je pisoa o slučaju Jate za koga se još tada pojavila sumnja da je dve i po godine stariji igrač po imenu Bakeri Dafeh. Gambijac je odbacio ove tvrdnje koje je nazvao "lov na veštice".

Jata ili Dafeh sa HSV-om ima ugovor do 2024. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA