≫ 

Inter predstavio najskupljeg defanzivca u istoriji kluba: Real ga napravio, pa prodao za silan novac

Ašraf Hakimi stiže kao veliko pojačanje iz Madrida

  • 1
ašraf hakimi

Foto: Tanju/Ap

Inter je sad i zvanično jači za defanzivca, beka Ašrafa Hakimija (22) čiji je transfer iz Reala "neroazure" koštao 45 miliona evra (40+bonusi), te je tako postao najskuplji defanzivac u istoriji milanskog velikana.

Hakimi dolazi u Inter posle dve sjajne sezone u dresu Borusije Dortmund gde je igrao na pozajmici iz matičnog Reala, za "Milionere" je upisao 12 golova i čak 17 asistencija, što ga je lansiralo u orbitu i obezbedilo mu transfer života.

- Marokanac, rođen 1998. godine, pridružio se Interu iz Real Madrida i potpisao ugovor do 30. juna 2025. godine - kaže se u objavi italijanskog kluba.

Hakimi će po sezoni zarađivati pet miliona evra.

 

Vratimo se u skoriju prošlost Marokanca rođenog u Madridu.

Bio je član šampionske postave "Los Blankosa" koja je pokorila Evropu 2017-2018. godine, rođeni j Madriđanin, ponikao je u Realu, prošao sve selekcije, ali nije dočekao pravu šansu, pa je prosleđen u Borusiju gde je doslovce eksplodirao.

Za reprezentaciju Maroka već ima 28 odigranih utakmica.

Primarna pozicija mu je desni bek, ali pokriva više mesta u timu, potvrdio se kao odličan ofanzivac u Dortmundu, otud i ne čudi što su mnogi navijači Reala razočarani potezom kluba da ga proda Interu.

Video: Srpski fudbaler otkriva kakav je Gvardiola i saigrači iz Mančester sitija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA