≫ 

Siti tapšao Liverpulu, pa "unakazio" novog šampiona Engleske: Redsi nisu znali gde se nalaze!

Sve se raspalo posle stative Salaha i prvog gola Građana

  • 4
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula poraženi su od Mančester Sitija sa 4:0 u direktnom okršaju novog i starog šampiona Premijer lige.

Siti je pred početak meča odao počast novom prvaku čiji su igrači prethodnih dana, od pobede Čelsija nad Sitijem slavili titulu posle 30 godina.

Zato ovaj meč za Liverpul nije imao takmičarski značaj, ali je Sitiju poslužio kao raskusuravanje. I to kakvo! Već u trećem minutu Građanima je poništen prvi gol koji je bio dovoljno dobro upozorenje za nastavak meča.

Gabrijel Žezus je dao gol Alisonu, ali je bio iza leđa odbrane "Crvenih" i Siti je ostao na nuli.

Nisu to kao upozorenje shvatili Redsi, mada su samo minut kasnije napali preko Salaha kome je Ederson odbranio i šut i "otpadak" posle odbitka.

U prvih desetak minuta vodila se dobra borba te je De Brujne mogao i bolje da bira kada nije uposlio Žezusa, dok je na drugoj strani Sadio Mane loše ciljao glavom iz peterca u šansi Liverpula.

Mohamed Salah je u 20. minutu pogodio stativu i klupko Sitijevog "pokera" počinje da se odmotava od napada kada je Gomez oborio Rahima Sterlinga, a sudija svirao penal.

De Brujne je šutirao "sa kreča" i pogodio za 1:0 u korist mančesterskih "Plavih".

Samo deset minuta kasnije, u strelce se upisao i Sterling. Fil Foden mu je poslao loptu, ovaj je prošao Gomeza i savladao Alisona Bekera za 2:0.

Dečko koji je prethodno dodao Sterlingu - Fil Foden bio je strelac trećeg gola. Foden je u 45. minutu odigrao dupli pas sa De Brujneom, a onda poslao projektil pod prečku za 3:0 na poluvremenu.

Ovog puta ništa u igri Liverpula u nastavku nije ukazivalo na to da bi moglo da se ponovi istanbulsko veče iz finala Lige šampiona 2005. kada su "Redsi" pobedili Milan jer su od 0:3 na poluvremenu došli do 3:3.

Siti je u drugih 45 minuta uprkos velikoj prednosti nastavio da kidiše i napada gol velikog rivala pa je prva šansa nastavka viđena već u 49. minutu kada je Žezus šutirao loše iz solidne prilike.

Van Dajk je tri minuta kasnije vadio loptu sa gol linije, a Siti je u 68. minutu dao i četvrti gol.

I to zahvaljujući Aleksu Okslejd-Čemberlenu koji je poslao loptu u sopstvenu mrežu. Doduše, golu je kumovao Sterling koji je lepo izbacio Robertsona i primorao Okslejda na grešku.

Ova greška takmičarski nije skupo koštala ni njega ni njegov tim, a Siti je do kraja nastavio da napada, Rijad Marez imao je još jednu priliku u poslednjih deset minuta ali je ostalo 4:0.

Liverpul posle ovog poraza, tek drugog u sezoni, ima 86 bodova, dok je Siti drugoplasiran sa 20 bodova manje - 66.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Vojvodina podigla drugi pehar u ovoj deceniji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA