≫ 

Otišao u Srbiju na odmor, zaradio koronu: Igrač Sent Galena zdrav kao dren, brinuo se samo za majku

Svi sa kojima je Babić bio u kontaktu su bili negativni na testu

  • 0
boris babić Foto: youtube/GNG AG

Švajcarski fudbaler srpskih korena Boris Babić prvi je profesionalni fudbaler u toj zemlji sa pozitivnim nalazom na korona virus. Njemu je virus COVID-19 dijagnostifikovan po dolasku iz Srbije tokom redovne kontrole u klubu Sent Galenu, i od tada je u samoizolaciji.

- Nemam nikakav simptom, ništa ne osećam, čak ni one klasične simptome gripa. Nadam se da će ostati tako. Šetam po stanu po ceo dan, osećam se najnormalnije. Bio sam baš iznenašen kad su mi rekli da imam koronu - kaže Babić za švajcarske medije.

Virus je doneo iz Srbije, mada mu neće dodatno otežati situaciju u smislu treninga jer se Babić oporavlja od teške povrede kolena.

- Otišao sam tamo (u Srbiju) mnogo pre nego što su krenuli naslovi oko turnria Novaka Đokovića i zaraze koja se tamo pojavila. Obavestio sam Alana Sutera (sportskog direktora) i Petera Cidlera (trenera) o odlasku u Srbiju. Oporavak od kidanja ukrštenih ligamenata je spor i dugačak, pa sam hteo sebi da dam oduška. Tamo mi je majka i rodbina koju sam posetio.

Na pitanje novinara da li je išao na žurke u Srbiji, Babić je rekao:

- Ne, nikako. To ne mogu zbog kolena, bio sam samo na rođendanu kod rođaka. Nisam video familiju od decembra. Posle situacije sa Novakom i turnirom, pomislio sam da je pravi momenat da se vratim u Švajcarsku - kaže Babić koji pretpostavlja da je virus zakačio na aerodromu po povratku.

Ispričao je i kako su stvari tekle kada se vratio u Švajcarsku.

- U Sent Galenu su mi odmah rekli da moram kod doktora po povratku iz inostranstva. Pre toga nisam smeo da imam nikakav kontakt sa ekipom i stručnim štabom. Toga sam se i pridržavao. Odmah sam se zabrinuo za moju majku koaj je bila sa mnom u avionu, i rizična je grupa, pošto ima multiplu sklerozu.

Srećom, majka nije zaražena.

- Test je bio negativan, kao i test koji je uradio otac. On nas je pokupio na aerodromu. Negativan je i moj prijatelj sa kojim sam jedino bio po povratku u Švajcarsku - dodao je Babić uz nadu a će se vratiti na teren u septembru i pomoći ekipi.

Video: Grmi korona žurka navijača Liverpula: Ceo svet se obrušio na Novaka, a šta ćemo sa ovim?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA