Belgijski sud poništio titulu Briža, usvojena žalba kluba kog su izbacili iz lige zbog pandemije

 
  • 0

Beveren je sredinom maja osporio odluke donete na sastanku svih klubova, sada je stigla i zvanična odluka na tu žabu

Belgijski sud za Sportsku arbitražu poništio je odluke donete na sastanku svih klubova prve lige po prekidu sezone, kada je većinski izglasana titula dotadašnjem lideru Brižu, a iz društva najboljih ispao poslednjeplasirani Beveren.

Upravo je Beveren osporio odluku, osetio se oštećenim, pa je uputio žabu Belgijskom sudu za sportsku arbitražu - i dobio spor!

Belgijski mediji prenose da je Sud doneo odluku da se "da daljeg" ne prizna titula Brižu i da Beveren zadržava status prvoligaša.

Podsetimo, Belgija je prva zemlja koja je usled prekida sezone zbog pandemije korona virusa proglasila kraj fudbalske sezone, posle 29 kola, a klubovi su na zajedničkom sastanku doneli odluke o šampionu i selidbi u niži rang.

Odluka Suda znači da će klubovi ponovo morati da zakazuju sastanak i da pronađu drugo rešenje kako bi stavili tačku na sezonu.

Osim toga, sada će morati da se veća i o putnicima u Evropu, pošto je Arbitražni sud poništio i odluke vezane za plasman ekipa u evro takmičenja.

Zanimljivo, odluka suda stigla je samo dan pošto je objavljen kalendar utakmica za novu sezonu. I on će sada morati na doradu.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA