≫ 

Tenzije na Maksimiru, specijalci sprečili upad BBB-a u klub: Dinamo vratio Mamića za trenera!

Zoran Mamić, koji je nepravosnažno osuđen, zajedno sa bratom, odbeglim Zdravkom, na zatvorsku kaznu, postavljen da vodi ekipu kao prelazno rešenje

  • 1
Dinamo Zagreb, navijači, Bad Blue Boys Foto: Shutterstock

Novi trener Dinama iz Zagreba ponovo je Zoran Mamić, brat odbeglog bivšeg predsednika kluba Zdravka, koji je nepravosnažno osuđen na zatvorsku kaznu zbog malverzacija u klubu i prema državi, prenose hrvatski mediji.

Zdravko je trenutno u bekstvu u BiH, a njegov brat Zoran je, na iznenađenje mnogih, postavljen za trenera ekipe, doduše kao prelazno rešenje, umesto skoro smenjenog Igora Jovićevića - koji se zadržao na klupi "Modrih" tek dva meseca.

Ova odluka klupskih starešina momentalno je mobilisala najvatrenije navijače Dinama "Bed Blu Bojse" koji su se u ekspresnom roku okupili ispred stadiona da protestuju protiv povratka Mamića u klub.

Navijače je ispred službenih prostorija dočekao kordon interventne policije.

Najžešći Dinamovi navijači revoltirani su s razlogom, jer je Mamić, zajedno s bratom Zdravkom osuđen na četiri godine i 11 meseci za izvlačenje više od 100 miliona kuna iz Dinama.

- Situacija je takva da ne smemo brzati u odluci i dozvoliti krivi korak. Evropska takmičenja su jako blizu, a znamo koliko Dinamu i hrvatskom fudbalu znači igranje u evropskim grupama. S ove tri utakmice do kraja sezone dobićemo na vremenu do konačne odluke ko će voditi Dinamo u sledećoj sezoni - rekao je Zoran Mamić za klupske stranice nakon preuzimanja kluba.

Zoran je od 2013. do 2016. godine vodio ekipu.

Zdravko Mamić, Zoran Mamić Braća Mamić na Marakani: Zdravko i Zoran Foto: MN press

BBB su inače sve vreme mirno stajali ispred stadiona, a nakon 20-ak minuta grupa od sedam istaknutijih članova puštena je na razgovor u klub.

Nije poznato s kim su od tročlane uprave u sastavu Vlatka Peras, Amra Peternel i Krešimir Antolić razgovarali, kao ni to da li je na sastanku bio prisutan Zoran Mamić.

Po završetku sastanka, "Bojsi" su se premestili na stepenice pored maksimirskih blagajni gde su i dalje mirno sedeli bez ikakvog skandiranja i transparenata.

Zoran Mamić je nepravosnažno osuđen zbog više kaznenih dela poput pronevere, zloupotrebe položaja, utaje poreza i izvlačenja novca iz Građanskog nogometnog kluba Dinamo te pravosnažno optužen u drugom slučaju kao član zločinačkog udruženja koje je državu i Dinamo oštetilo za dodatnih 200 miliona kuna. 

Video: Vučić o ustaškom piru navijača Dinama iz Zagreba: Treba da se leče, to su pedofili i silovatelji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    9. jul 2020 | 00:05

    I sa zvezdom mojom je slicno, terzic, covic....pa I u partizanu...al sve ce to doci na naplatu.A I doslo je, nemamo reprezentaciju otkad takvi vode fudbal.Pogledajte samo rukomet, nema nas, vaterpolo tone, odbojka na aparatima....gotovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA