Partizanu rastu šanse za mesto nosioca u kvalifikacijama za Ligu Evrope: Prati se rasplet ovih liga!

Crno-beli će do kraja sezone zavisiti od rezultata u nekoliko liga

  • 4
FK Partizan; Liga Evrope

Foto: MN Press

Ove sezone nas čekaju nikad neizvesnije kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope, pa samim tim navijači Zvezde i Partizana pomno prate situaciju u finišu određenih liga, koje im mogu pomoći oko mesta nosioca u žrebu, koje ove sezone može biti bitnije nego ikada pre.

Poznato je da Zvezdi odgovara da u Švajcarskoj titulu osvoji Sent Galen pre Jang Bojsa, a da Napoli i Lion ispadnu u osmini finala Lige šampiona od Barselone i Juventusa, dok je situacija kod Partizana nešto komplikovanija kada je u pitanju završnica sezone u takmičenjima od kojih zavisi status nosioca crno-belih u kvalifikacijama.

Interesantno je da Partizanu odgovara drugačija situacija u Švajcarskoj nego Zvezdi, pa će tako u zavisnosti od završnice u ovoj ligi biti poznato ko će od večitih biti u povoljnijoj situaciji u kvalifikacijama.

Naime, posle najnovijih dešavanja Partizan je drugi iznad crte, iako je u jednom momentu situacija delovala tako da je bio treći ispod crte u potencijalnom žrebu za plej-of lige Evrope.

FK Partizan; Liga Evrope

Sitacija od pre nekoliko dana Foto: Partizan.rs

Crno-beli će sigurno biti nosioci u prva tri kola, dok verovatno do poslednjeg trenutka nećemo znati da li će i u plej-ofu moći da se nada lakšem žrebu.

Pisali smo već ko su hipotetički mogući rivali crno-belima i da ih na putu do grupne faze čekaju potencijalno veoma opasni mečevi, ali bi mesto nosioca u plej-ofu značajno olakšalo taj put.

Partizanu nije išla na ruku završnica Bundeslige, gde je do 7. mesta došao Volfsburg, ali jeste rasplet u Ukrajini, gde je Dinamo iz Kijeva osvojio Kup, te više nema ni teoretske šanse da Patizan zbog Ukrajine nazaduje za jedno mesto.

Partizanu trenutno odgovara to što je Jang Bojs preuzeo 1. mesto na tabeli u Švajcarskoj (ima bod više, ali i meč više od Sent Galena), takođe, crno-belima su odgovarali i poslednji rezultati u Italiji (gde im odgovara da Roma ne padne do 7. mesta) Turskoj (gde im odgovara da Bešiktaš i Galatasaraj ne izbore mesto u Evropi, što je trenutno situacija na tabeli), ali i u Rusiji, gde im odgovara to što su na mestima koja vode u kvalifikacije UFA i Rostov, koji imaju slabiji koeficijent od crno-belih, a ne CSKA, Spartak i Krasnodar.

Partizan do kraja takođe treba da prati dešavanja u Španiji (da Sosijedad ostane na 7. mestu), kao i ko će u Engleskoj da bude 7. ili 8. na tabeli (u zavisnosti odluke na žalbu Sitija za izbacivanje iz Evrope), a na tim pozicijama im ne odgovaraju Totenhem i Arsenal, kao i da Tobdžije ne osvoje Liga kup.

Video: Milošević: Prioritet ove sezone je da vratimo titulu u Humsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    9. jul 2020 | 15:19

    PRVI MEČ I ZBOGOM franjevci

  • UE

    9. jul 2020 | 17:44

    Zamisli da pređeš iznad crte pa dobiješ Šefild, Milan ili Sosijedad.

  • Veljko Meseldzija

    10. jul 2020 | 19:11

    Daj bre vise da ne zavisimo od drugih jebem mu misa, daj da smo mi klasa za ligu sampiona a ne da gledamo Svajcarce i to da nam bude faktor da li cemo biti nosioci u plej ofu, Treba nama jedna titula i ucesce u ligi sampiona!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA