≫ 

Ko je Aleksa Matić, novi fudbaler na pripremama Zvezde?

U pitanju je mladi vezista kluba koji je iz omladinskog tima priključen prvom

  • 2
Aleksa Matić

Matić na meču LŠ protiv Mitjilanda Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su u subotu ujutru prozivku pred početak priprema, da bi nedugo posle treninga otputovali na Divčibare gde će ostati do 27. jula!

Među putnicima nema šestorice iograča koji su pozitivni na koronu, zatimk i povređenog Ričmonda Boaćia, ali je ekipi naknadno priključen mladi Aleksa Matić.

U pitanju je defanzivni vezista koji je rođen 2002. godine i koji bi možda mogao da dobije neku određenu minutažu sledeće sezone s obzirom na pravilo da u timu moraju biti četvorica igrača do 21 godine - dvojica u startnih 11, dvojica na klupi.

Matić je sa 15 godina prešao u Zvezdu iz Vojvodine, zamenik je kapitena omladinaca, a prošle sezone je igrao osam mečeva u omladinskoj LŠ. Bio je na klupi protiv Trepče u Kupu, ali nije ulazio u igru.

Tokom ove pandemije dao je jedan zanimljiv intervju za klupski sajt, sredinom aprila, gde je govorio o velikoj ljubavi prema knjigama.

- Verujem da čitanje utiče pozitivno na moju igru na terenu. Trudim se da konstantno razmišljam, a knjiga mi pomaže u treniranju sivih ćelija. Izdvojio bih delo Danka Popovića- zove se „Knjiga o Milutinu“.

- Priča je o životu jednog srpskog seljaka koji je ratovao u Prvom svetskom ratu, gde se vidi tragedija koju je naš narod tada doživeo i preživeo. Delo nosi fenomenalnu poruku sa sobom i mogu da kažem da me je podstaklo da promenim odmos prema nekim stvarima u životu - rekao je Matić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    11. jul 2020 | 14:43

    I trebaa davati sansu mladima to je buducnost kluba..od starta Gavric Erakovic Veljkovic i ostalima da se pruza sto vise sansaa jer to je buducnost jer nista nisu slabiji od Spiridonovica Vukanovica i ostalix i vredece kasnije mnogoo mnogoo visee

  • Mm

    11. jul 2020 | 17:06

    Pustiiii Boaći, samo povredjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA