≫ 

Nikada luđi finiš Premijer lige i jurnjava tri kluba: Hoćemo li gledati finale za Ligu šampiona?

Čelsi, Lester i Mančester Junajted ulaze u neizvestan finiš

  • 5
Grinvud, Vardi, Pulišić Grinvud, Vardi i Pulišić će voditi veliku borbu u finišu sezone; Foto: Tanjug/AP

Mnogi su smatrali da je osvajanjem istorijske šampionske titule Liverpula, prve posle 30 godina, sezona Premijer lige završena, ali nas je čudan niz rezultata poslednjih nedelja poptuno razuverio u to. Nije skoro bilo ovako uzbudljivo.

Paralelno sa žestokom borbom za opstanak u kojoj je samo Norič izgubio bitku i već je ispao iz lige, vodi se sjajna i neverovatno zanimljiva borba za Ligu šampiona, ona koju nismo videli uoči restarta, a koja je usledila posle nekoliko (ne)očekivanih rezultata.

Tako je na primer Lester pre pandemije imao osam bodova više od Mančester junajteda, a ukoliko bi u ponedeljak uveče "Crveni đavoli" pobedili Sautempton na Old Trafordu probili bi se na treće mesto i gurnuli "Lisice" čak na peto posle poraza od Bornmuta.

Tim Olea Gunara Solskjera posle Sautemptona gostuje lošem Kristal Palasu koji ima pet vezanih poraza, pa dočekuje Vet Hem i onda u poslednjem kolu gostuje kod Lestera, što u nekom scenariju može da bude svojevrsno finale za Ligu šampiona, utakmica koja može da odluči konačni plasman na tabeli.

Čelsi ima zicer u narednom kolu pošto dočekuje prežaljeni Norič na "Stamfordu", potom ide Liverpulu i čeka Vulvse za kraj. Mnogi teoretičari zavere među fanovima Mančester junajteda već vide da će Liverpul iz mržnje pokloniti bodove "Plavcima" u 37. kolu...

Lester do poslednje runde i utakmice sa Junajtedom ima poprilično težak raspored jer dočekuje solidni Šefild Junajted, potom gostuje Totenhemu u Londonu koji pokušava da se domogne bar Lige Evrope.

U svakom slučaju lud finiš Premijer lige nam ne gine i to je ono što nam treba kada je već Liverpul sjajnim igrama obesmislio šampionsku trku još u novembru prošle godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Mesi i ekipa ponovo na treningu: Ovo je vozni park fudbalera Barselone, vredan nekoliko miliona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • premier league

    13. jul 2020 | 09:00

    Zaboravili ste reći da je Man City izbačen iz Evrope na dve sezone, a oni su se žalili sudu u Lozani, tako da je još uvek neizvesno ko će u Ligu šampiona. Odgovor na žalbu će doći sigurno nakon završetka sezone. Prema tome, moguće je da čak i 5. na tabeli igra Ligu šampiona.

  • Jaa

    13. jul 2020 | 03:23

    Mancester i Lester idu u LS. Celzi nema ekipu,nema klupu. Mislim da ce sledece sezone biti mnogo bolji,ali ove sezone nemaju snage za kraj prvenstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA