≫ 

Zvanično: Mančester Siti ostaje u Ligi šampiona!

Arbitražni sud u Lozani presudio u korist "Građana"

  • 12
FK Real Madrid, Foto: AP/Tanjug

Engleski premijerligaš Mančester Siti pomilovan je pred Arbitražnim sudom u Lozani i neće biti izbačen iz Evrope u naredne dve sezone kako je prvobitno bilo odlučeno.

"Građani" će samo platiti novčanu kaznu od 10 miliona evra zbog kršenja odredbi finansijskog fer-pleja, a za to imaju rok od 30 dana od prijema presude.

To je prava sitnica za bogate gazde Mančester Sitija koje su strahovale od izbacivanja iz Lige šampiona koje bi bilo žestok udar na klupsku kasu i uslovilo odlazak glavnih zvezda.

Podsetimo, Siti je u februaru ove godine, posle obimne istrage UEFA, proglašen krivim za lažno prikazivanje sponzorskih ugovora koji nisu bili u skladu sa odredbama finansijskog fer-pleja.

Međutim, klub Pepa Gvardiole je pobedom na sudu u Lozani potpuno pobio tu odluku i igraće u Ligi šampiona od jeseni.

Presuda CAS-a će svakako dovesti u haos čitav proces sprovođenja odredbi o finansijskom fer-pleju, a doneće i velike probleme unutar UEFA, koja mora da razmotri ima li uopšte smisla više forsirati ove odredbe koje je pre Sitija oborio i Pari Sen Žermen pre nekoliko godina.

Odluku o pomilovanju Mančester Sitija donelo je tročlano veće koje su činili sudije iz Nemačke, Francuske i Portugalije.

>>> Mančester Junajted je u velikom zaletu, ima četiri pobede u nizu i blizu je mesta u LIgi šampiona. Zato deluje da večeras (21.00) Sautempton na Old Trafordu nema šta da traži – kec je 1,33, a Sigurna pobeda (bez gola gostiju) 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted – Sautempton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    13. jul 2020 | 10:37

    Ne znam ni ko je mislio da ce biti drugacije.

  • Joka

    13. jul 2020 | 10:35

    Nrma potrebe za opsirnije...Arapi su dali pare i zavrsili posao😀

  • Navijač iz ćoška

    13. jul 2020 | 10:40

    10 Miliona samo kazna!Pa naravno kad su dali 100

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA