"Zvezda je bila šmekerska ekipa! Na Marakani se naigraš fudbala, nema veze što si primio 4 komada"

Zanimljiv intervju bivšeg igrača Želje Zorana Sliškovića

  • 4
Zoran Slišković

Printskrin: Youtube/Crni Guja

Nekadašnji hrvatski fudbaler Zoran Slišković dao je jedan intervju za agenciju "Anadolija" u kom je otkrio da mu je tokom karijere najlepše bilod a igra protiv Crvene zvezde!

Slišković je pet godina nosio dres Željezničara, u periodu od 1986. do 1991. godine, da bi potom branio boje HAŠK-a, AEK-a, Paniliakosa, Kroacije i Slaven Belupa.

- Meni je tokom igračke karijere najslađe bilo da igram na Marakani. Sjajna atmosfera, pun stadion, niko te ne čuva. Ti znaš da ćeš izgubiti, ali imaš prostora da se razmahneš. Naigraš se fudbala i nema veze što si primio tri, četiri komada. Zvezda je uvek bila šmekerska ekipa, igrali su bez markacije, na gol više… A najteže je bilo protiv Hajduka. Čvrsta ekipa, svi jaki, visoki - rekao je Slišković.

Sliškovića vezuju i za teški incident sa Refikom Šabanadžovićem koji se dogodio na utakmici Željezničar – Crvena zvezda.

- To mi je najgore iskustvo u karijeri. Njemu je ta utakmica bila prvo gostovanje na Grbavici posle odlaska iz Želje u Zvezdu. Celo Sarajevo je brujalo da sam ga namerno povredio. Budalaštine. Nikada u životu nisam udario protivničkog igrača. Bio je to najobičniji duel na sredini terena, Šaban je udario glavom u moj kuk i ostao bez svesti - rekao je Slišković i dodao:

- Sva sreća da je naš doktor Braco Jurišić odmah shvatio ozbiljnosti situacije. Da mu nije na vreme izvadio jezik, verovatno bi umro. Ali skroz bezazlen duel, čak nije bio ni faul, čini mi se da je sudija pokazao na aut. Tek sam kasnije shvatio šta je moglo da se desi. Igrali smo posle zajedno u Atini, družimo se i dan danas. Kad odem u Sarajevo, obavezno se vidimo, popijemo piće, popričamo o svemu. Stalno mu kažem, kamo sreće da sam išao namerno da te fauliram, ne bi bio na ivici smrti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    13. jul 2020 | 12:45

    Звезда увек играла шмекерси фудбал,зато је првак европе и света, и има највише титула. Гробарима тада давали по три ком. за 30 мин, па рекреисали до краја... Сад лошије игра, али ипак остају титуле...јер други су још лошији у минусу 14 + бодова...то што немамо конкуренцију је утицало много на квалитет, и слаба понуда бољих играча...

  • Stefan

    13. jul 2020 | 18:45

    Evo kao neko ko je rodjen posle Barija, gledajuci snimke utakmica krajem devedesetih, kazem da fudbal koji je igrala Zvezda najvise podseca na Barselonu kada je igrala cuvenu tika taku.Leprsava igra, kako onda da ne bude pun stadion. A sad otaljavanje posla, 4 sanse po utakmici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA