Nemanja deli lekcije u Junajtedu: Pogba nahvalio Srbina i nazvao ga mentorom ekipe

Velika zasluga na računa srpskog asa

  • 0
FK Mančester junajted, Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

Francuski fudbaler Pol Pogba je uz Bruna Fernandeša i Nemanju Matića deo dobitnog trija Ole Gunar Solskjera posle restarta Premijer lige prošlog meseca.

Osvajač Svetskog prvenstva iz 2018. godine kaže da mu upravo Matić mnogo znači na terenu i obrazložio na koji način.

- Nemanja je mentor celog tima. Daje nam ravnotežu, gura me da idem napred i ponekad me usmerava. Reći će na primer "idi po tu loptu" ili "ostani ovde". Bio je odličan, uvek daje savete i kao vezista ima iskustva i osvajao je trofeje, ali opet hoće još - objasnio je Pogba za Junajted Rivju.

Iako je pre samo šest meseci ta slika delovala u javnosti potpuno drugačija, a Matić je predstavljan kao odlazeći sa Old Traforda.

U međuvremenu se desio novi ugovor do 2023. godine ozvaničen pre nekoliko dana, a zamenik kapitena srpske reprezentacije je posle pauze zbog korona virusa zaigrao kao preporođen.

- Trenira jako i uvek je profesionalan, a to je ono što nam treba u ekipi, treba nam neko takav. On je nastavljao da gura ekipu do ovde gde smo sada. Neverovatno je, stvarno je super imati ga za saigrača - tvrdi Pogba.

On se osvrnuo i na učinak Mejsona Grinvuda koji je u poslednje vreme kao tinejdžer potpuno "ekspolodirao".

- Svi znaju koliki je talenat, ali smo i ranije viđali talente koji krenu odlično, pa na kraju završe u drugim ekipama. Mi to ne želimo. Hoćemo da ga zaštitimo i ako mene pitate, zaštitiću ga tako što ću reći da još uvek ništa nije uradio - otvoreno ističe Pogba.

Izuzev remija sa Totenhemom, Junajted je sve ostale utakmice od 19. juna do sada pobedio, pa protiv Sautemptona ima šansu da se pobedom dokopa trećeg mesta Premijer lige i direktnog plasmana u Ligu šampiona, ako tu i ostane.

Video: Nemanja Matić: Mislim da je bio penal, nisam pao bez razloga

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA