≫ 

Bivši igrač Partizana osumnjičen da je izbo narkodilera: Nikola Malbaša u bekstvu od policije?

Bivši igrač crno-belih osumnjičen za krivično delo

  • 10
Nikola Malbaša

Nikola Malbaša u dresu Partizana; Foto: MN Press

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije Srbije i Crne Gore Nikola Malbaša, navodno se nalazi u bekstvu jer je prema pisanju Srpskog Telegrafa označen kao osumnjičeni za ubadanje nožem muškarca (I. N.) koji je okarakterisan u ovom listu kao narkodiler.

Kako prenosi ovaj list, sukob se desio u kolima u Bačkoj ulici kod okretnice autobusa 18 i 83. Navodno je razlog neraščišćeni računi između njih dvojice, gde je prvobitno došlo do žučne rasprave, a zatim je navodno Malbaša u trenutku rastrojstva izvadio nož i nekoliko puta ubo u stomak muškarca koji je označen kao narkodiler.

Podsetimo, Malbaša je u periodu od 2003. do 2004. igrao za Partizan, a jedno vreme nosio je i dres reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Rođen je u Zemunu 12. septembra 1977. godine. Tokom karijere je najčešće igrao na poziciji levog beka, mada je povremeno obavljao i štopersku ulogu.

U Gornjoj Varoši je napravio i prve fudbalske korake odakle je pošao u svet, a posle epizoda u dresu Mladosti iz Apatina i Hajduka iz Kule za koji je odigrao 100 utakmica, preslio se u Humsku 2003. godine.

U redovima crno-belih doživeo je verovatno najlepše trenutke u karijeri pošto je pod vođstvom Nemca Lotara Mateusa zaigrao u Ligi šampiona posle kultnog revanša kvalifikacija u Njukaslu i pobede Partizana na penale.

Malbaša je šutirao i prvi penal u toj penal seriji s Njukaslom i Šaj Given mu je odbranio udarac, ali su crno-beli na kraju ipak slavili i kasnije igrali u grupnoj fazi sa Real Madridom, Portom i Marsejom.

Prethodno je u duelu protiv Đurgardena takođe i u regularnom delu preuzimao odgovornost i tako je šutirao penal na gostovanju u Švedskoj:

Karijera mu je krenula silaznom putanjom već u sezoni 2004/05. kada je potpisao ugovor sa ruskim drugoligašem Terekom iz Groznog. Iako se tada vodio kao igrač kluba iz Čečenije nije odigrao ni minut u dresu ovog kluba jer poslodavac nije hteo da izmiruje obaveze prema njemu.

Naime, u Tereku su tada pokušali da eskiviraju da mu isplate novac koji mu je bio zagarantovan ugovorom tvrdeći da ni Malbaša, a ni Bojan Zavišić, nisu imali ugovore sa ovim timom iako su stigli na lično insistiranje tadašnjeg trenera.

Malbaša je odmah po povratku u Srbiji pokrenuo tužbu protiv Tereka za nakandu štete i raskid ugovora pred organima FIFA, a posle nekoliko meseci "razvlačenja" i odlaganja ročišta konačno je dobio čiste papire i u leto 2005. prešao u redove AEK-a iz Atine kao slobodan igrač.

U Grčkoj je imao godišnju platu od 550.000 evra. Posle avanture u Atini, Malbaša se obreo i u Nemačkoj u redovim drugoligaša Koblenca, gde se nije nametnuo tokom sezone 2006/07. pa je ubrzo napustio ovaj klub.

Karijeru je završio u Kini, u redovima Šangodonga, a tamo ga je odveo sadašnji selektor Srbije Ljubiša Tumbaković koji je predvodio taj tim.

Nikola Malbaša je odigrao i pet utakmica za reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a zanimljivo da je naša reprezentacija izgubila svih pet na kojima je igrao. Bio je i akter čuvene blamaže u kvalifikacijama za EURO 2004. kada je Azerbejdžan pobedio SiCG golom Gurbana Gurbanova.

Video: Milošević: Prioritet ove sezone je da vratimo titulu u Humsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    15. jul 2020 | 17:40

    Nikola je dobar momak i ne lupajte gluposti molim vas... podrska za Nikolubjer iako je ovo uradio imao je debeo razlog za to. Samo da sve bude ok i ne pljujte ga

  • Kgh

    15. jul 2020 | 17:42

    Steta sto ga nije ubio. Prodaje drogu ogromno zlo

  • Sasa

    15. jul 2020 | 17:10

    Izbosti takvog dilera, pa zar je to greh..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA